1 Eylül 2014 Pazartesi

Tommy Hilfiger- Loud For Him EDT / 2010


























Tommy Hilfiger- ABD moda firmasıdır. Şimdi Tommy Hilfiger- Loud For Him isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kuru, tozlu, şekerli ve yumuşak esintileri var. Odunsu notalar, tütün, baharatlar ve çiçeksi notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Sadece paçuli, gül ve tütün notaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Tommy Hilfiger- Loud For Him- baharatlı paçuliyle açılıyor ve bu aroma tene hemen yapışıyor. Sonrasında tatlı gül notası var. Bunu kuru vetiver ve şekerli vanilya takip edecektir. Son bölüm tütün ve  kuru baharatlarla şekillenmekte.

Tommy Hilfiger- Loud For Him isimli parfümün sade, basit ve gösterişsiz yanı dikkat çekiyor. Notaları tam da açıklandığı gibidir. Ana eksende paçuli, gül ve tütün var. Ancak bazı aromalar bu ana eksene eklemlenmiş durumdadır : Örneğin paçulinin baharatlarla harmanlanması, tütünün yanına kuru baharatların gelmesi...

Bir de şu var... Parfümde tozlu- tatlı- kuru- şekerli- kuru aromalar biçiminde gidişat, daha önce örneğine çok rastlanmayan bir uygulamadır. Yani tatlı gül- kuru vetiver ve şekerli vanilya çizgisindeki aromalar burun ve zihin algısını zorlayabilir. Bu tür iniş- çıkışlar bir parfümün yapısal düzeni açısından da sorun yaratabilir. Parfümdeki genel auranın nasıl olacağına ( tatlı mı, kuru mu, şekerli mi ? ) karar verilmesi gerekir.

Tommy Hilfiger- Loud For Him isimli parfümde kuru baharatlar olarak tarçının kullanıldığını düşünüyoruz. Sondaki tütün de kuru baharatlara uyum sağlamış. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Nota geçişleri gayet başarılı ve rafine olmasına rağmen, tatlı- kuru- şekerli vs. birbirini tutmayan aroma değişimleri genel aura açısından iyi olmamış. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Yaz sıcağında kullanılmaz. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk havalara uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonradan sakinleşip tensel koku durumuna geçer. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bir bölümünde kalıcı olabilmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder