26 Temmuz 2013 Cuma

Roja Dove- Aoud Parfum / 2010


























Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Roja Dove- Aoud isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Öd ağacı teması, çiçeksi notalar, deri ve misk aromaları vermekte. Sıcak, tatlı, pudralı, yağlı, kuru ve yapay esintileri var. Oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor. Markanın internet  sayfasında şu notalar açıklanıyor :

Üst- limon, bergamot, verbena ( limon- mine çiçeği ),

Orta- sardunya, gül, yasemin, ylang ylang,

Alt- ravent bitkisi, tarçın, muskat, safran, paçuli, sedir ağacı, kaşmir ağacı, sandal ağacı, öd ağacı, deri, vanilya, ambergis, misk.

Roja Dove- Aoud isimli parfümün açılışında ferah ve tatlı gül notası var. Bu nokta vuruşundan sonra, pudralı safran sahneye çıkıyor ve biraz da baharatlı tonlamalar yapıyor. Gene tatlımsı ve yapay kullanılan öd ağacı, orta bölümü domine ediyor. Buna kuru deri notası katılıyor. Öd ağacı- deri işbirliği iyice yapay ve ilacımsı hissiyata sebep oluyor. Hayvansal ve yağlı misk kapanışı yapmakta.

Roja Dove- Aoud isimli parfümde, klasik Arap parfümleri geleneğine atıf yapılarak öd ağacı, safran, gül ve misk aromaları kullanılmış. Bu yüzden genel koku hatları itibariyle sürpriz yapmıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Pudralı, tatlı, hayvansal ve yapay aromalar baştan sona etkili olduğundan dengeli dozaj  ( üç- dört fıs ) verilmelidir. Baş ağrıtmaya müsait bir yapısı var. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde kullanmak daha doğru olur. Çok sıcakta ve kapalı alanlarda sıkılmaz. Fark edilirlik her zaman yoğun ve saldırgandır. Çabuk terleyen yağlı tende öd ağacı- deri- misk yağı üçlüsü yapışkan biçimde iki gün boyunca etkili kalıcılık yapacaktır. Hızlı akışkanlıkla tene oturmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder