1 Mayıs 2014 Perşembe

Comme des Garcons- Serî 1- Leaves Lily EDP / 2000




















Japon niş parfüm markası Comme des Garcons' un; çiçeksi ve modern tarzdaki kokusu Comme Des Garcons- Serî 1 Leaves Lily hakkında birkaç söz söylemek gerekir...

Zambak yaprakları... Parfümün ismi böyle. Notaları ise frezya, zambak, gül ve yasemin olarak açıklanmış. Ne ki, zambak her daim baskındır ve karakter belirleyicidir. Çiçeksi- yeşil notalar grubuna dahil edilmiş.

Genelde tatlımsı notalar var. Açılışta ben beyaz çiçekler, zambak ve gül notalarını hissettim. Daha sonra gül ve zambak devam ederken, yasemin notası da bunlara katılmaktadır. Zambak ve nispeten gül notası, baharatlı yapıya evrilmektedir.

Koku karakteri çok değişmiyor, düz çizgide ilerliyor. Ama bu, sıkıcı değil. Tene oturup kurumaya başlayınca; yeşil çiçeksi notalar ( siklamen, menekşe ), zambak, gül ve yasemin sıralamasını takip etmekte. Yalnız, yasemin notası ortalarda biraz daha belirgin olmakta. Kapanış da böyle oluyor.

Sentetik ve sabunsu ( aldehitler ve mimoza ve manolya gibi çiçekler ) rayihalar da algıladım. Ne var ki, bu rahatsız etmedi. Dünyevî notalar ve aromatik etkiler de var.

Hafif, aromatik, ıslak yeşil bitkili notalar geneli domine eder. Nota olarak, zaten zambak aynı işi görmektedir.

Dağ havası, nehir kenarı, derin vadiler gibi imajları çağrıştırıyor.

İlkbahar- yaz kokusu olmuş. Dozaj konusunda sıkıntı olmaz. Günlük kullanıma uyar. Her ortama ve saate uyum sağlar. Kalıcılığı 6- 8 saat arasındadır. Yoğun çiçekli yapısı, serin havalarda 2 saat fazladan kalıcılık yapmakta.

Ferah, dinamik ve biraz da yoğun çiçekli yapısı ile modern parfümlerin farklı bir versiyonu olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder