28 Mayıs 2013 Salı

Evaflor- Whisky Origin EDT






















One Million 'un koku yapısına tamamen gönderme yapan parfüm, odunsu- oryantal gruba dahil
edilebilir.

 Aromasına bakalım=

Üst- Defne, pembe mandalina, Küba kokteyli.

Orta- Pembe tarçın, baharat (?), sedir ağacı.

Alt- Amber, paçuli, misk.

Açılışı tahmin edileceği gibi, tatlımsı turunçgil- tatlımsı baharatlar- yumuşak odunsu notalar ve amber biçiminde sıralanmış. Baştan sona kadar tatlı- şekerli bir yapı gösteriyor, ama bu, rahatsız edici tonda değil. Tene oturdukça güzelleşiyor. Şeker oranı iyi ayarlanmış. Nota geçişleri dengeli ve uyumlu olmuş. Kalıcılık elbette yoğun. Neredeyse bir gün.

Koku düzlemi için şunlar denilebilir= Klâsik tatlı turunçgil başlangıcı, zaten hemen, parfümün One Million' dan esintiler taşıdığını kanıtlıyor. Sonra tarçın, adı açıklanmayan yumuşak baharat notaları ve değerli ağaç notaları ile tene oturup yapışıyor. Buradaki tarçın da yumuşak bir baharat. Amber ve misk ikilisiyle kalıcılık ve baskınlık arttırılmış. Aralarda hafif tozlu- topraklı paçuli alınıyor. Böylece tenden ayrılıyor. Parfüm, tarçın- amber- misk düzleminde derinlik ve konfor çizgisine gelmekte.

One Million' ın aynısı bir koku olduğundan, sürprizi, aşırı uç noktaları yok. Güvenli, anlamanın ve yorumlamanın kolay olduğu bir parfüm.

Kalite hissiyatı yüksek, sonbahar- kış için uygun, aromasına özen gösterilmiş bir parfümdür.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder