10 Ocak 2013 Perşembe

Evaflor Whisky For Men






















Koku karakteri olarak One Million ve Armani Code arasında gidip gelen bu ilginç bir parfüm, sade ve gösterişsiz harmanına rağmen yüksek bir konfor ve kalite algısı sunuyor. Ucuz fiyatı ile zıt olarak lüks ve kalantor bir aroma bileşenine sahip görünüyor.

Açıklanan notalarına baktığımızda, üstte bergamot, lavanta; orta notada sedir ağacı ve alt notada ise vanilya ve misk bulunuyor.  Koku düzlemi de zaten aynı çizgide gitmekte. Oryantal- baharatlı bir aroma veriyor.

Rahatsız edici hiçbir şey yok. Aroma gayet dengeli. Yapaylık barındırmıyor. Kalıcılık ise, tende 12-  13 saat kadar sürmekte. Harman eli de, gözü de yormuyor.

Harmanı kaliteli ve lüks demiştik... Gerçekten öyle. Parfümün açılışı bile kalıcı olmuş. Turunçgil ve tatlı lavanta... Buradaki lavanta kullanımı zengin ve dopdolu bir yapıya sahip ve ağaçımsı nota ile birleşince de, kalite hissiyatı birdenbire tahmin edilemez kertede artıyor. Parfümün en gösterişli tarafı da burası. Sonra, vanilya ve misk kullanımı da lüksü bir kat daha yükseltiyor. Vanilya- misk ikilisi, parfüme sonlarda tatlı- şekerli bir rayiha vermiş. Yalnız vanilya ve misk rahatsız etmiyor, tende yumuşak esintiler bırakıyor.

Genelde turunçgil- tatlı baharat harmanlı bir koku. Ne var ki, işin içine sedir ağacı girince, parfüm derin ve katmanlı hâle geliyor. Aslında, Osmanlı saray kokularına, padişah kokularına benzer bir yapı göstermekte. Bu yönüyle de bir geleneğe atıf yapmış. Çünkü, içeriğindeki vanilya, misk ve ağaç notaları çok temel notalar halinde karşımıza çıkmakta. Parfümün derinlik ve konfor çizgisini bu notalar oluşturuyor.

Koku - 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum: