7 Kasım 2013 Perşembe

L' Artisan Parfumeur- Tea For Two EDP / 2000



 


























Fransız firması L' Artisan Parfumeur- yeşil çay temalı bir koku yapmış= L' Artisan Parfumeur- Tea For Two...

Aromatik- baharatlı olarak lanse ediliyor. Baharat, aromatik nota, yeşil bitki, tütün katmanları var.

Harmanına bakalım=

Üst- bergamot, yıldız anason, çay.

Orta- tarçın, zencefil, baharat katmanı, zencefilli çörek (!).

Alt- bal, vanilya, deri, tütün.

Gurme tarzı, özellikle kapanış bölümünde değerlendiriliyor.

Çay aroması sentetik ve yapay olarak hissediliyor. Açılışta çay notası yoğun biçimde alınıyor. Açılışta ayrıca keskin anason da algılanıyor.

Tatlı baharat sentezi ise, parfümün kalbinde egemen durumdadır. Sonrasında vanilya- bal- odunsu amber çizgisi ile parfümün iyice tene oturup güzelleştiğini anlamaktayız. Aralarda tütün de var.




Koku düzleminde genelde çay, anason, baharat, vanilya ve amber bulunuyor. Bütün notaları neredeyse içine alan bu yapı düzeninde; pek de dengesizlik, aşırılık olduğu söylenemez. Rahatsız olmadık. Sentetik çay hariç, aksayan nota yok. Anason, normalde beni rahatsız eder. Ne var ki, burada tatlı baharatlara eklemlenmiş biçimde algıladım. Bu da hiç fena bir yorum değil...

Derinlik ve konfor çizgisinde tatlı baharatlar, vanilya, bal ve odunsu amber bulunmakta. Kalite, güzellik ve kalıcılık unsurları burada yer alıyor. Gurme tarzına yakın duruyor. Özellikle baharat çeşnisi sofistike ve şatafatlı tonlamalar yapmakta.

Aromatik başlayan, baharatlarla devam eden ve gurme tarzına göz kırpmak suretiyle kapanan ilginç bir parfüm olmuş.

Hangi mevsime uygun ? Bence, sonbahar- kışa... Çünkü, baharatlar, anason ve bazılarının rahatsız olabileceği amber ve bal var.

Tatlılık genele yayılmış. Tenimde baharat- gurme tonlarıyla ortalama 12 saat kalmakta. Dengeli sıkılırsa iyi olur. Günlük kullanıma değil de, konsept deneyime daha uygun olacağını düşünüyorum.

Koku - 4 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder