7 Eylül 2013 Cumartesi

Frederic Malle- En Passant Extrait De Parfum / 2000



























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya firmasıdır. Bu markanın bayan koku koleksiyonu içinde bulunan, Frederic Malle- En Passant isimli parfümü değerlendireceğiz. Bu parfümü Olivia Giacobetti tasarlamış. Sabunsu, pudralı ve metalik hissiyat baskındır. Ferah, buruk ve ozonlu aromalar geri plandadır. Çiçeksi notalar parfümü domine eder. Meyveli, sucul ve bitkisel notalar da yardımcı elemandır. Çiçeksi- yeşil kategoride gösteriliyor.

Üst- leylak, su notaları,

Orta- incir, salatalık,

Alt- buğday, menekşe yaprağı, turunç yaprağı.

Frederic Malle- En Passant- yoğun sabunsu çiçeklerle açılıyor. Bu arada çiçeksi notalarda metalik hissiyat da var. Kediotu, menekşe ve sümbülteber gibi çiçekler olabilir. Devamında yeşil kokan ferah çiçekler sahneye çıkmakta. Portakal çiçeği ve leylak olarak düşünüyoruz. Bununla birlikte yeşil çiçeklere, ozonlu ve buruk meyveler ( salatalık, incir ? ) eşlik edecektir. Böylece orta bölümden itibaren yumuşama ve ferahlama görülmekte. Sucul notalar ve yeşil bitkisel karışımın da bunda etkisi var. Son bölümde aynı koku formu devam ediyor.

Frederic Malle- En Passant- kaliteli çiçeksi kolonya tarzındadır. Fark edilirlik ve kalıcılık bu açıdan ele alınmalıdır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Gün içinde tazelenebilir. Başlangıçtaki yoğun sabunsu aromalardan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Bunun haricinde nota geçişleri başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder