14 Aralık 2014 Pazar

Frederic Malle- Noir Epices Extrait De Parfum / 2000



























Frederic Malle, Fransız niş parfüm evidir. Frederic Malle isimli parfüm tasarımcısı tarafından kuruldu. Dedesi Christian Dior' un parfüm hattını kurmuş. Annesi de aynı markanın sanat yönetmenliğini yapmış. Frederic Malle, kendini Parfüm Editörü olarak tanımlıyor. Bu marka mum, parfüm, yenilikçi ev kokuları, sabun ve vücut bakım ürünleri tasarlıyor...

Frederic Malle- Noir Epices. Karanlık- koyu baharatlar. Michel Roudnitska' nın tasarımı olan bu kokuyu inceleme için seçtim.

Baharat, turunçgil, gül ve odunsu bazlarla şekillenen bu koku, oryantal- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üst- portakal, gül, sardunya;

Orta- muskat, tarçın, karabiber, karanfil;

Alt- sandal ağacı, paçuli, sedir ağacı, vanilya.

Genel özellikler= Dengeli bir tatlılık, basit ve sade bir koku hissi var. Notalar temiz ve net algılanır. Düz çizgide ilerleyen kokusu büyük değişimler göstermez. Baharatlar koyu ve sofistike değil, son derece rafine ve kolay anlaşılır biçimdedir. Baharatlar ve gülle Arap esintileri vermektedir. Bu bölüm en beğendiğimiz katman oldu.

Kremsi ve yumuşak turunçgiller ( mandalina ) modern bir açılışa meydan verir. Burada gül ve erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, menekşe ) da vardır.

Devamında yumuşak ve tatlı baharatlarla tene oturur= Zencefil- biber- karanfil. Gene gül notası vardır. Güllü baharatlarda zencefil ağırlıktadır. Bu kısım biraz yağlıdır.

Kapanış= Paçuli baskın olmak üzere odunlar, amber ve sedir ağacı alınır. Paçuli tozlu- topraksıdır. Amber kremsi ve yumuşaktır.

Koleksiyonluk ve konsept bir parfüm olabilir. Yoğun, güçlü ve baskın aromalar nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanıma pek uyacak gibi görünmüyor. Bu parfüm için sonbahar- kış, soğuk hava, akşam uygun zaman dilimleridir. Kalıcılığı bir güne yakındır. Fark edilirlik ise baharatlarla alâkalıdır ve tene yakın durma eğilimindedir. Davet ve kokteyllerde düşünülebilir. Dış mekân kokusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder