6 Nisan 2014 Pazar

Guerlain- Vetiver EDT / 2000


 

 


 

Fransızlar' ın 175 yıllık efsanevî parfüm ve kolonya markası Guerlain, zamanında birçok yeniliklere imza atmıştı. Kendi tarlalarından hasat ettikleri vanilya ve ylang ylang yağlarını ve o dönemde ilk defa sentetik malzemeyi parfümlerinde kullanmışlardı.

Vetiver kullanımında da Guerlain öncü kabul edilir. 1959 yılında vetiver temalı Guerlain- Vetiver parfümünü çıkardılar. Bu, klasikleşmiş kokuyu 1961 yılında modernize ettiler. Guerlain- Vetiver, parfüm dünyasının kült ve efsane kokularından biridir. Her erkeğin koleksiyonunda bulunması icap eder...

Guerlain- Vetiver, odunsu- aromatik sınıfına dahil edilmekte. Odun, aromatik notalar, baharat, yeşil notalar ve dünyevî/ doğal aromalar gibi koku nüansları veriyor.

Modernize versiyonunun harmanı şöyle=

Üst= Mukat, kişniş, mandalina, portakal çiçeği, bergamot, tütün, limon.

Orta= Karanfil, sandal ağacı, karabiber, süsen kökü, adaçayı, vetiver.

Alt= Deri, tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, vetiver, mür ağacı.

Genel Değerlendirme= Açılış notaları asitli ve buruk turunçgillerdir. Bunu takiben sabunsu yeşil bitkiler ( adaçayı, kişniş, fesleğen ) geliyor. Bu hissiyat uzun süreli olmakta. Parfüm tene başlangıç notalarıyla yerleşip, kuruyor ve güzelleşiyor.

Ortalardan itibaren biraz sıcak ve tatlımsı baharatlar ( karanfil, karabiber, zencefil ) da alınıyor. Çiçekler de bunu destekliyor. Parfümün kapanışı ise, vetiver merkezli odunsu notalar, odunsu amber / tütün ile olmakta.

Doğal, rafine, akışkan, genelde dengeli bir harman/ nota sentezi var. Açılışta asitli, ortalara doğru baharatlarla biraz tatlanan, sonlarda da odunsu notalar ile kurulaşan bir yapı gösteriyor.

Koku düzleminde turunçgil, yeşil notalar, baharat, odunsu notalar, amber var. Notalar birbirinin içine geçmiş gibi algılanıyor. Sentetik, yapay bir şey hissetmedim.

Derinlik ve konfor noktasında baharatlar, vetiver, amber var. Vetiver, ana tema olarak, her daim lüks ve zenginliğin simgesidir. Bu çizgide kalite, kalıcılık ve güzellik unsurları en üst düzeyde bir beğeni ve takdir duygusu uyandırmakta. Kaliteli ve klas bir parfüm.

Bence, sonbahar ve ilkbahar arasında geçişkenliği olan bir parfüm. Mevsimsel kullanım opsiyonu bayağı geniştir. Günlük kullanımda tazeleme gerektirmez. Güçlü, kalıcı, maskülen bir kokusu var= Benim tenimde 1,5 gün kuruyup etkili oldu. Davet, resmî toplantı, günlük gezi anlamında değerlendirilebilir. Yalnız, keskin aromaları nedeniyle dengeli dozlanması gereklidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder