9 Eylül 2013 Pazartesi

Frederic Malle- Le Parfum de Therese EDP / 2000

 















Frederic Malle- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Frederic Malle- Le Parfum de Therese isimli parfümü inceleme konusu olarak belirledim. Ekşimsi, buruk, tatlı, tozlu, metalik, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunmakta. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri ve turunçgiller barındırıyor. Şipre- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- kavun, mandalina, 

Orta- erik, gül,

Alt- deri, vetiver, sedir ağacı.

Frederic Malle- Le Parfum de Therese isimli parfümün açılışı şipremsi biçimde gerçekleşiyor. Zaten genel karakteri böyledir. Yalnız biz, bu parfümü koku gruplarına göre yorumlamak istiyoruz :

Başlangıçtan orta katmana kadar ekşimsi ve buruk rayihalar mevcuttur. Kavun, mandalina, bergamot, erik, gül ve siklamen bu anlamdadır. Meyveler, turunçgiller ve çiçeksi notalar, hatta genel koku karakterine büyük oranda hakimdir. Orta bölümün bir diğer koku tonlaması ise tatlı ve metalik gül- deri ikilisidir. Gül notası orta katmanın sonuna değin iner ve burada deri aromasıyla birleşerek tatlılaşır. Kapanışta göreceğimiz odunsu notalar yumuşak, yeşil / çimensi ve tozlu yapıdadır. Bunlar vetiver ve sedir ağacıdır. 

Frederic Malle- Le Parfum de Therese isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını gözlemledim. Çünkü benim tenimde gayet sakin ve tensel koku tavrına büründü. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlaması, EDP formatında olmasına ve deri ve odunsu notaların gücüne bağlanabilir. Tatlı ve metalik kullanılmış gül- deri kombinasyonunda yapaylık vardır. Ancak rahatsız etmez. Buna karşın nota geçişleri başarılıdır. Şipremsi- meyveli yapısından ötürü tene özgürce sıkılabilir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, ılık ve serin yaz akşamlarına, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder