18 Aralık 2014 Perşembe

Frederic Malle- Lys Mêditerranêe Extrait De Parfum / 2000


 


























Frederic Malle- Fransız niş parfüm markasıdır. Bu firmanın Frederic Malle- Lys Mediterranee isimli parfümü ise Akdeniz vurguları barındırmakta. Yani, sucul- denizel notalar, hafif baharatlar, aromatik- bitkisel notalar ve beyaz çiçekler ile biçimlenmekte. Bu nedenle de olumlu ve iyimser duygulara, sakinlik, huzur, güven ve rahatlama hissine yol açıyor... Meditasyon ve ibadet gibi faaliyetlerde kullanılabilir. Ferah, taze, biraz tozlu, yumuşak, rafine etkileri var. Dengeli bir tatlılık verir. Notaları da uyumludur. Parfüm, çiçeksi gruba verilmiş. Tasarımcısı da Edoward Flêchier olmuş.

Üstte denizel notalar ve zencefil; ortada melek otu, portakal çiçeği, lotus ve zambak, alt notalarda ise vanilya ve misk gösterilmiş.

Tatlı ve keskin beyaz çiçekler, sucul nüanslar ve aromatik- tozlu otlar başlangıcı harman halinde domine ediyor. Çiçeksi notalar feminen tarza yakındır. Yasemin, portakal çiçeği, turunç yaprağı, incir gibi rayihalar aldım. Hafif ve yumuşak baharatlar ( zencefil ) bunu takip etti. Baharatlar tozlu otların etkisindedir. Deniz ve su notaları da her daim hissedilir. Yumuşak ve kremsi bir zambak ve lotus orta kısımda etkili olmakta. Parfüm tene böylece yerleşiyor. Yumuşak bir vanilya- miskle parfüm kapanışı yapar.

Frederic Malle- Lys Mediterranee sade ve basit bir harmana sahiptir. Sürpriz yapmaz. Her mevsime, ortama ve faaliyete uygundur. Genel beğeniye yöneliktir. Fazla bir kalıcılığı yok. Ama ilk anda güçlü bir fark edilirliği var. Sonra tene yakın kalır. Günlük kullanımda güçlü bir kolonya yerine geçebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder