22 Ekim 2013 Salı

Armand Basi- Armand Basi Homme EDT / 2000



























İspanyol moda markası Armand Basi, 1940' larda Barcelona' da ilk mağazasını açmış. Sonra butiklerle devam etmiş. Kurucusu Mercedes Basi' dir. Parfüm, ev tekstili, güneş gözlüğü, aksesuar, çanta, ayakkabı, kemer, erkek- kadın giyim, saat gibi ürünler üretiyor. Hedefleri kibar, bireysel ve modern ve stil sahibi bir marka olarak; 25- 35 yaş arası orta ve üst gelir grubuna hitap etmek...

Armand Basi Homme, markanın aromatik- fujer parfümü olarak tanıtılmakta. Harmanı =

Üst- tarçın, lavanta, kakule;

Orta- muskat, tonka fasülyesi,  lila, tütsü, vadi zambağı;

Alt- sandal ağacı, misk, vanilya, öd ağacı, sedir ağacı.

Ben bu parfümün Gucci Envy, Carolina Herrera VIP 212 Men, Ermenegildo Zegna Forte gibi kokularla benzerliğinin olduğunu düşünüyorum.

Baharat, odunsu ve aromatik notalar geneli yansıtmakta. Koyu ve buruk tonda baharatlarla başlıyor. Daha ilk anda bir yapaylık var. Koku karakteri pek değişmiyor. Tene oturunca, güzel bir yumuşak tütsü- tonka fasülyesi kombinesi olmakta. Daha sonra, kapanışta yoğun ağaçsı notalar var.

Açılışta kısa süre aromatik notalar hissediliyor. Ama baharatlar her daim baskındır. Fazla tatlılık yok. Koyu- buruk notalar var. Harmandaki notalar katman şeklindedir. Sonlarda ise, balzamsı his var.

Tende bir günden fazla duruyor. Ne ki, harman ve koku karakteri temiz ve pürüzsüz değil. Sonbahar- kışa daha uygun olur. Dengeli sıkılmalıdır. Akşam saatlerinde iyi sonuç verir. Nereye giderseniz gidin, bu parfümün dozajını ayarlamak zorundasınız. Akşam davetlerinde dengeli kullanılmalıdır. Günlük kullanıma pek uymaz.

Baharat kullanımı Gucci Envy; tonka- ağaç- amber kullanımı Carolina Herrera VIP 212 Men etkilidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Bu ürünü nereden bulabilirim ? Yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil