6 Nisan 2014 Pazar

Creed- Tabarome EDP / 2000





Creed- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Creed- Tabarome isimli parfümü inceleyeceğiz. Baharatlar, turunçgiller, amber, odunsu notalar, tütün ve deri içerikleri barındırıyor. Tatlı, yumuşak, ferah, tozlu, buruk, ekşimsi, metalik, kirli ve yapay esintiler veriyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üst- zencefil, mandalina, bergamot, limon, mandalina,

Orta- sandal ağacı, vetiver,

Alt- misk, çay, tütün, paçuli, ambergis, deri.

Creed- Tabarome isimli parfümün açılışı tozlu, buruk ve bir miktar keskin / metalik turunçgillerle olmakta. Bergamot ve mandalina seçiliyor. Sonra zencefil merkezli tatlı ve yumuşak baharatlar gelir. Burada turunçgilli- baharatlar hissiyatı verilmiş. Devamında odunsu notalar sahne alacaktır. Yeşil- ferah kokan çimensi vetiver ve daha ziyade tozlu topraksı paçuli hissediliyor. Kapanışa geldiğimizde yapay amber / ambergris baskınlaşıyor. Buna tatlımsı ve yumuşak tütün katılıyor. Yapay ve kirli deri notası algılanmakta. Tende kalan son aromalar gene odunsu notalar ( baskın paçuli ) olacaktır.

Creed- Tabarome- orta katmandan itibaren yapay, sentetik ve parlak aromalar vermekte ve koku kalitesini düşürmekte : Ambergris ve deri notaları buna sebep oluyor. Yani tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Buna dikkat edilmezse baş ağrıtma potansiyeli söz konusudur. Bunun dışında baharatlar, tütün, odunsu notalar ve nispeten turunçgiller yumuşak, doğal, tatlımsı ve yeşil kokan yapısıyla beğeniliyor. Yani harmanda ilginç biçimde hem doğal hem de yapay ve zorlama aromalar vardır. Bu da parfümü sevip sevmeme konusunda tereddütlere yol açıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yapışıp yakın kalmadan önce, ilk anlarda fark edilirliği yüksek olmakta. Sonra sakinleşip tensel koku formuna geçiyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Kıyafet üzerinde tütün- zencefil merkezli ve daha yeşil- otsu kokuyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçil dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanabilirsiniz.

Creed- Tabarome isimli parfümün, birendi ve kaliteli purolara olan sevgisiyle tanınan ünlü İngiliz devlet adamı Winston Churchill' e ithafen tasarlandığı belirtilmekte.

Aromatik- fujer ? Belki turunçgillerden aromatik tarz yaratmaya çalıştılar. Parfümde pek fujer bir taraf var mı ? Deri, paçuli desek, biraz olabilir. Ama zencefil, tütün ve odunsu notaların baskınlaştığı bir parfüm, odunsu ve baharatlı kısma daha fazla vurgu yapar...

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder