3 Ağustos 2013 Cumartesi

S. T. Dupont- Essence Pure Pour Homme EDT / 2000


 


























S. T. Dupont adlı aksesuar firması Fransa / Paris merkezlidir. Simon Tissot- Dupont tarafından 1872 yılında kurulur. Lüks eşya, bavul, deri cüzdan, lüks kalem ve seyahat aksesuarları üretir.

Markanın bir parfümünü inceleyeceğiz= S. T. Dupont- Essence Pure Pour Homme.

Odunsu- aromatik gruptadır. Odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar, narenciye esintileri alınır.

Üst- biberiye, kişniş, mandalina, greyfurt,

Orta- iris, lavanta, bambu ağacı,

Alt- selvi ağacı, amber, misk, sedir ağacı.

Baştan sona her şey, aromatik hissiyatın etkisindedir. Dengeli bir tatlılık bulunur. Hafif, fresh, temiz, ferah esintiler mevcuttur. Aromatik ot, tatlımsı meyve ve canlı turunçgiller açılışta takdir edilir. Sonra tatlı lavanta, yeşil çiçekler, yumuşak baharatlar, misk ve yumuşak odunsu notalarla devam eder ve kapanışı yapar. Notalar iç içe geçmiştir, harmanlanmıştır. Aynı anda bütün notaları hissedebilirsiniz. Çünkü, tene çabuk yerleşip kuruyor. Gayet rafine ve akışkan yapısı var. Aşırılık, dengesizlik yok.

Biberiye, lavanta, misk ve sedir ağacı çizgisinde şifalı bitkiler gibi kokuyor. Burası hoşuma gitti.

Yaz mevsimi için üretilmiş. Günlük kullanımda bütün sosyal uğraşlarda sizi temsil edecektir. Modern, taze ve kaliteli bir rayihası var. Dozaj konusu sıkıntı yaratmaz, büyük ölçüde serbestsiniz. Fark edilir yönü başlarda belirgindir, sonra söner. Tene yakın durur. Kalıcılığı tenimde gene de başarılı oldu. Ağaçsı notalar, lavanta ve otlarla 7 saat kadar dayandı. Kolonya tarzına yakın bir parfüm olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder