18 Ağustos 2014 Pazartesi

Histoires de Parfums 1828 EDP / 2001



























Fransız parfüm markası Histoires de Parfums, yaz mevsimine yönelik kaliteli ve lüks bir koku tasarlamış= Histoires de Parfums 1828; aromatik- narenciye tarzında, yumuşak baharatlı, tütsülü ve odunsu notalı bir parfüm olmuş.

Üst- greyfurt, turunçgiller, okaliptüs, mandalina;

Orta- karabiber, muskat;

Alt- sedir ağacı, vetiver, çam iğneleri, tütsü.

Greyfurt, limon ve ferah okaliptüsle açılıyor. Güzel, modern ve doğal bir açılıştır. Sonra hindistancevizi ve karabiber olarak tatlı ve yumuşak baharatlar gelir. Vetiver, çam kozalağı ve tütsü ile kapanır. Sonları tamamen odunsu notaların egemenliğindedir.

Sürprizi yok. Düz bir çizgide giden ve çok değişmeyen kokusu var. Genelde bir tatlılık ve aromatik his var. Kalıcılık değerleri biraz zayıf kalmış. Fark edilirlik ise, narenciye, karabiber ve çam- tütsü kaynaklıdır. Tene yakın durur. Tene oturup güzelleşir. Kaliteli ve zengin aromalar var. Ama bir yaz sezonu kokusu olduğundan, çok yüksek performans beklenmemelidir. Günlük kullanımda, her tür faaliyete yönelik bir havası var. Dozaj konusunda bir sorun olmaz. Hafif, taze ve canlı aromalar var ve bolca kullanılabilir.

Notalar dengeli ve uyumludur. Rahatsız edici şeyler yoktur. Çok çabuk akışkanlık gösterip, tene oturuyor. Günün üçte birinde sizi idare eder. Çam iğneleri, tütsü, odunsu notalar çizgisinde Comme Des Garcons' un tütsü temalı kokularıyla bağlantısı var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder