3 Ocak 2014 Cuma

Comme des Garcons- Incense Ouarzazate EDP / 2002



























Japon yarı niş parfüm markası Comme des Garcons; İslam sanatına, Arap baharatlarına atıf yapan bir parfüm üretmek istemiş= Comme Des Garcons İncense Ouarzazate...

Ouarzazate= Çöl savaşı. Fas' ta tarihî önemi olan küçük kasaba.

Oryantal- ağaçsı parfümün notaları şöyle verilmiş=

Misk, vanilya, yeşil çay, yasemin, öd ağacı, anason, karabiber, kırmızı meyveler, tütsü, muskat, adaçayı, laden bitkisi, kaşmir ağacı...

Harmanı klasik Arap- Doğu etkisini düşündürüyor. Arap deyince, öyle aklınıza yoğun, bunaltıcı, sert bir parfüm gelmesin. Gayet yumuşak, rafine, dengeli, tatlımsı, sakin bir koku karakterini yansıtmakta. Özellikle tene yerleşince, daha da yumuşak hale geliyor.

Genel hissiyat baharat, odunsu notalar, yeşil bitkiler ve dumanlı rayihalar biçiminde özetlenebilir.

Amber, aromatik otlar ve tatlı kırmızı meyvelerin olduğu başlangıçtan bahsedelim. Yumuşak, ferah, dinamik ve genel beğeniye hitap eden bir açılış yapmış. Sonra tatlımsı baharatlar ve tütsü sahne alıyor. Kapanış ve tenden ayrılış bölümünde ise; gene yeşil notalar, tütsü, reçinemsi rayihalar ve yumuşak odunsu notalar bulunuyor.

Kapanıştaki dumanlı rayihalar; tütsü- laden kaynaklı olmalıdır. Bir ara reçine hissettim; o da laden bitkisi etkilidir. Aslında karakter yapısı amber- tütsü- aromatik otlar olarak değerlendiriliyor.

Koku düzlemi= Amber, otsu rayihalar, meyveler, baharatlar, tütsü ve odunlar. Genelde bütün notalar grup halinde alınıyor.

Derinlik ve konfor noktası= Amber- tütsü- yeşil notalar- tatlı baharatlar- odunsu notalar. Burası kalıcılık, kalite ve güzellik değerlerini veriyor. Tene oturup güzelleşmesi baharat ve odunların senteziyle mümkün olmakta.

Sentetiklik, yapaylık, rahatsız edici ayrıntılar yok. Notalar akışkan, iç içe, temiz bir biçimde alınıyor. Hoş, sevimli, kaliteli bir parfüm olmuş. Notalarda bir oturmuş, olmuş, ağırbaşlı hava seziliyor.

Tenimde kalıcılığı yeterli düzeyde oldu= Yumuşak notalar ve hafif esintiler ile 10 saate yakın durdu. Her mevsim kullanılabilir. Çok sıkılsa da rahatsız edecek gibi değil. Çünkü, yumuşak bir parfüm... Günlük kullanımda tazelenebilir. Her ortamda; davet, kokteyl, kır gezisi vs. kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçebilir ve beğenerek kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder