11 Ekim 2013 Cuma

Frederic Malle- Cologne Bigarade Extrait De Parfum / 2001




























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya firmasıdır. Bugün, Frederic Malle- Cologne Bigarade isimli parfümü inceleyeceğiz. Tasarımcısı Jean- Claude Ellena olarak geçiyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, yeşil bitkiler ve odunsu notalarla şekilleniyor. Tatlımsı, tozlu, yumuşak ve kremsi tonlamalar yapıyor. Turunçgil- aromatik grubunda gösteriliyor.

Cologne Bigarade, ağaç kavunu kolonyası anlamına geliyormuş.

Üstte portakal, ortada gül, alt notada sedir ağacı, çimen ve saman aromalarına yer verilmiş.

Frederic Malle- Cologne Bigarade- tuzlu ve enerjik turunçgillerle açılıyor. Mandalina ve portakal biçiminde tahmin ediyoruz. Bunu yeşil kokan yumuşak çiçekler takip ediyor. Gül ve lotus olabilir. Bu arada turunçgiller de etkisini sürdürerek, daha tatlımsı- meyveli hale geliyor. Orta katmanda çiçeklerin geri planında, yeşil bitkiler var... Son bölümde sedir ağacı tandanslı yumuşak odunsu notalarla kapanış olmakta.

Frederic Malle- Cologne Bigarade- ismine binaen turunçgilli- çiçeksi bir kolonya gibidir. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre düşünülmelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Tene özgürce sıkılabilir. Kokusu sade, basit ve çok değişmeyen yapıdadır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder