16 Nisan 2015 Perşembe

Michael Kors- Michael For Men EDT / 2001


























ABD' li moda tasarımcısı Michael Kors, kurduğu firmaya kendi isimini vermiş. İşe kadın giyim koleksiyonuyla başlıyor. 1991 yılında New York' ta kadın modası ürünleri satan bir mağaza açmış. 2002 yılında erkek giyim koleksiyonunu oluşturuyor. Ayakkabı ve kot pantolon da ürün gamında yer almakta.

Michael Kors- Michael For Men, 2000' li yılların başında üretilmiş olmasına karşın; koku karakteri itibariyle 80' ler parfümlerini hatırlatıyor. Aromatik -fujer olarak kabul edilmiş. Ne var ki, bu parfümü odunsu- oryantal veya oryantal- baharatlı kategorisine almak daha doğru olacaktır. Michael Kors-Michael For Men' de tütün ve baharatlar ana tema olarak görülebilir. Bunun haricinde tatlı ve sıcak rayihalarla meyveli tonlar da var.

Üst- kişniş, köknar reçinesi, tarhun otu, yıldız anason, kimyon, bergamot, kakule, tarçın;

Orta- tütün, tütsü, süet;

Alt- Sandal ağacı, erik, paçuli, kurutulmuş meyveler.

Açılışını ve genel gidişatını, baharat ve tütün kullanımından dolayı Azzaro- Azzaro Pour Homme' a benzettim. Zaten aromatik, baharatlı ve odunsu bir yapısı var. Tütünde bariz bir tatlımsılık fark ediliyor. Gene baharatlarda da bir miktar tatlılık var.

Otsu rayihalar; anason, zencefil, kakule gibi baharatlar açılışta gayet net fark edilmekte. Kısa sürede, tatlı bir tütün teması, parfümün genel karakterini şekillendirmeye başlıyor. Bu arada deri notası da alınıyor. Sonlara doğru odunsu amber rayihaları hissettim. Paçuli ve kuru meyve notaları da aldım.

Acaba, odunsu amber hissiyatı nereden geliyor ?

İki tahmin yapacağım=

Sandal ağacı ve tütünden geliyor olabilir. Veya deri ve tütünden geliyor olabilir. Tabiî, işin içinde paçuli de var... Neresinden bakarsanız bakın, ilginç ve egzotik bir deneyim olduğu kanısındayım. Belki de odunsu- tütünsü bir amber demek, daha doğru olur. Kapanış ve tenden ayrılış böyle olmakta.

Erkeksi, olgun, doğal ve rafine bir harmanı var. Azzaro- Azzaro Pour Homme ile birçok yönden benzeşiyor. Ne var ki, bence ondan daha kaliteli ve elegant bir koku hissiyatı bulunuyor. Özellikle tene oturduğunda, çok güzel ve egzotik bir tatlı tütün- amber rayihaları niş parfümlerin kalitesine yaklaşmakta. Ya da odunsu amber ve tütün mü desem... Ben böyle yorumluyorum.

Yalnız bir uyarı yapayım= Bu parfümü temiz tene sıkın. Kirli ve ter kokan bir halde iken, kullanmayın. Tütün ve deri notaları o zaman, teninizde yağlı ve idrar benzeri bir kokuya neden oluyor. Ama temiz bir tende, çok güzel ve lüks bir tatlı tütün ve ambersi kokular yaymakta.

Koku düzlemi= Aromatik otlar, tatlı baharatlar, tütün, deri, odunsu notalar, kuru meyveler biçiminde gidiyor. Ortalardan itibaren kaynaşma ve katmanlaşma var. Tütün teması öne geçiyor. Sentetiklik, yapaylık hissetmedim. Temiz ve net aromalar var.

Derinlik ve konfor noktası= Tatlı baharatlar, tatlı tütün, odunsu notalar ve / veya odunsu amber olarak belirleyebilirim. Burası kalite, kalıcılık ve güzellik donelerinin barındığı çizgidir. Ana tema tütün olmak üzere, diğer bütün aromalar bu şemsiyenin altında toplanmış.

Michael For Men, aslında Givenchy markası tarafından, Michael Kors için üretilmiş.

Kalıcı ve kuvvetli aromaları var. Tenimde 20 saat kadar durdu. Fark edilirliği de başarılıdır. Yolda yürürken, rüzgarla beraber, tatlı tütün ve zencefil kokuları etrafa yayılıyor ve modunuz bir anda değişiyor. Klasik bir 80' ler parfümü gibi, centilmen, kibar, ağırbaşlı bir kokusu var.

Sonbahar- kış için uygun olur. Dengeli sıkarsanız, yaz sıcağında bile rahatsız etmez. Ama akşam ve soğuk hava parfümü olarak, en yüksek düzeyde bir konfor ve kalite sunacağına eminim. Sıcak ve egzotik esintilerle, en ince zevk ve beğeni duygularını harekete getirecektir.

Akşam ve öğleden sonrası için kullanmak iyi olur. Gece eğlencesi, davet ve kokteyl için düşünülebilir. Parfüm konusunda tecrübeli kişilerden, bu koku vesilesiyle övgüler alabilirsiniz.

Koku - 4 Kalıcılık - 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder