1 Kasım 2013 Cuma

Serge Lutens- Datura Noir EDP / 2001



























''Bazıları bu kokunun sizi büyüleyeceğini, deli edeceğini söylüyor.''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün, Serge Lutens- Datura Noir isimli parfümü inceleyeceğim. Sümbülteber temalı bir koku olduğuna değiniliyor. Yumuşak ve kremsi çiçekler, meyveler, vanilya ve badem aromaları var. Tatlı, koyu, pudralı ve bir miktar tozlu rayihalar veriyor. Oryantal- vanilyalı grubunda gösteriliyor. 

Serge Lutens- Datura Noir- mağazadaki ilk denemelerime göre, tatlı, yumuşak ve pudralı kokular verdi. Kadınsı çiçekler algıladım. Bu çiçekler genelde sabunsu ve biraz tozluydu. Koku karakteri itibariyle Thierry Mugler- Alien parfümünü andırıyordu.

Hindistancevizi, sümbülteber, tonka fasülyesi, badem, limon çiçeği, mandalina, misk, osmanthus, kediotu, mür yağı, vanilya ve kayısı aromaları verilmiş.

Serge Lutens- Datura Noir- sümbülteber merkezli tozlu ve pudralı çiçeklerle açılıyor. Bu kadınsı çiçekler aynı zamanda sabunsudur. Kediotu ve iris tarzında çiçekler tahmin ettim. Bununla beraber, kremsi ve sütlü meyveler bu tozlu açılışı yumuşatmış. Ahududu, kuş üzümü gibi tatlı meyveler var. Sonra çiçekler daha yumuşak ve kremsi yapıya çevriliyor. Yasemin ve portakal çiçeği olabilir. 

Orta bölümde sıcaklık ve tatlılık artıyor. Yumuşak ve tatlı çiçeklere şekerli vanilya katılıyor. Vanilyaya badem eklemlenmiş. Kremsi meyveler ( kayısı ) gene var. Tatlı vanilya ile tenden ayrılıyor. Sade, basit ve minimalist koku tasarımı yapılmış. Kokusu çok değişmiyor, düz çizgide gidiyor. 

Serge Lutens- Datura Noir- gene de dengeli tatlılık, uyumlu aromalar ve hızlı akışkanlık veriyor. Rafine ve temiz hissiyatıyla yaz mevsimine, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Tene uygulama açısından da sorun yaratacağını sanmıyorum. Özgürce sıkılabilir. Orta bölümdeki yumuşak çiçekler ve genelde tatlı meyveler tropik esintiler yapıyor. Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli bir kolonyanın biraz daha üstünde performansla belirleniyor. Tene yakın durmakta. Ne ki, ilk anda yüksek fark edilirliği var. Sonra yumuşayıp tene yerleşir. Günün büyük bir bölümünde hafif esintilerle tende kalıyor.
Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder