8 Ağustos 2013 Perşembe

Histoires de Parfums- 1969 Parfum de Revolte EDP / 2001



























Histoires de Parfums, Fransa kökenlidir. Histoires de Parfums- 1969 Parfum de Revolte oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor. Gurme tarzı, kakao, gül, odunlar belirgin nüanslardır.

Üstte şeftali; ortada gül, beyaz çiçekler, kakule, karanfil; alt notada misk, paçuli, çikolata, kahve aromaları açıklanmış.

Arap etkisi, tatlı baharatlı parfüm anlayışı, odunsu bazlardan gelen modern biçimlenme değerlendirilmekte.

Tropikal meyveli- tatlı kırmızı meyveli açılışta modern etkiler yapmakta. Şeftali, mango, ananas olarak düşündüm. Çok ferah, taze, kremsi yapılanma var. Lüks bir gül, yumuşak ve modern baharatlar ( kakule, karanfil ) ile devam etmekte. Tene yerleşme başlıyor. Çikolata ve topraksı ve yoğun paçuliyle sonlanmakta.

Dengeli bir tatlılık içinde, tatlı kırmızı meyveler önemlidir. Ferah, biraz ekşi meyveler kullanılmış.

Her mevsime uyar. Genel beğeniye yöneliktir. Aromalar doğal, akışkan ve temizdir. Dozaj konusunda rahatsız edici vurgular yoktur. Tenimde 12 saate değin kaldı. Paçuli, baharatlar ve çikolata daha fazla fark edilirlik yaptı. Belli bir kalite, lüks ve şatafat takdir ediliyor. Günlük kullanıma yöneliktir. Ne var ki, akşam ve soğuk havalarda daha sofistike, daha elegant rayihalar yayar. Davet, kokteyl gibi ortamlar için tam yerini bulacak bir parfüm olmuş.



Meyveli baharatlardan gelen kremsi ve yumuşak tatlılık.

Kahveli çikolatanın yoğun, sıcak ve yapışkan kreması.

Bunları büyük ve derin bir kazanda kaynatıp, macun haline getirin.

Odun ateşinde kaynayan kazanın altında, kül tabakası birikmiş olsun.

Sonra da macun haline getirdiğiniz karışımın üstünü tütsüleyin.

Modern ve özgün bir yorum.

Histoires de Parfums- 1969 Parfum de Revolte.

Koku- 5 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder