10 Şubat 2014 Pazartesi

Histoires de Parfums- 1804 EDP / 2001




























Histoires de Parfums, Fransız markasıdır. Histoires de Parfums- 1804 parfümünü yazacağım. Bu parfümde meyveli, baharatlı, odunsu ve tropikal nüanslar görülmektedir. Oryantal- çiçeksi grubuna konulmuş.

Üst- ananas, şeftali, gardenya,

Orta- yasemin, gül, zambak, karanfil, muskat,

Alt- sandal ağacı, paçuli, benzoin, vanilya, misk.

Harman bu kadar. Açılışta tropikal- meyveli esintiler var= Ananas ve şeftali net ve temiz olarak alınıyor. Ancak, ilginç şekilde burada baharatlı tonlamalar da var. Baharatlı tropikal meyveler... Sıradışı, ferah ve bilinç seviyenizi yükselten bir başlangıç olmakta. Açılışa tatlı- pudralı meyveler de egemen olmuş denilebilir. Modern bir başlangıç var. Meyveler yoğun kıvamlıdır.

Sonra, biraz önce açılışta hafifçe filiz veren yumuşak tatlı baharatlar sahne alıyor. Muskat, gül, zambak burada hem kremsi, hem de yumuşak esintilerle beğeniliyor. Devam bölümünde ise, odunsu notalar, amber, misk ve bir miktar reçineler mevcuttur. Paçuli önemlidir= Kremsi ve yumuşak tonlarla güzel, hoş ve sevimli etkiler yapıyor.

Detaylara inelim= Maskülen, biraz tozlu, olgun aromalar var. Yumuşak baharatlar, kremsi paçuli, meyveli tonlar ve gül, zambak gibi çiçeksi notalar takdir ediliyor.

Yalnız amber biraz yapay ve sentetik kalmış. Amber ve baharatlar pek uyuşmuyor. Bu, amberdeki yapaylıktan kaynaklanıyor. Yoksa baharatlar güzel... Kremsi- meyveli- çiçekli yapısal düzen beğenilse de, amber problem teşkil etmekte.

Sonbahar- kış dönemine uyacağını düşünüyorum. Ne ki, hafif, ferah, kremsi meyveler ve çiçekler her mevsime yönelik kullanım opsiyonu sunmaktadır. Günlük kullanıma da uyar. Ortam ve faaliyet sınırı yoktur.

Baharat, paçuli merkezli odunsu notalar ve amber ile tenime yerleşti. Fark edilirlik için başta modern meyveler alınabilir. Sonra baharat, amber, odunsu form gelir. Tenimde kalıcılığı 12 saati geçmektedir. Tene oturma işlemi hafiften meyve ve çiçeklerle başlıyor.

Parfüm endüstrisinde bir yenlik getirmese de genel beğeniye yönelik, güvenle kullanılabilecek bir parfüm olmuş.

Koku - 4 Kalıcılık - 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder