4 Kasım 2013 Pazartesi

Clive Chrisitan- 1872 For Men EDP / 2001

 















Clive Christian- İngiliz kraliyet niş parfüm markasıdır ve Londra merkezlidir. Kokularında pahalı ve lüks malzeme ( gül ve zambak öz yağları ) kullanıyor. Ayrıca gene Arap tandanslı misk ve baharatlar kullanılıyor. Arap yağları ve baharatları çok kaliteli ancak damıtma ve öz sularının çıkarılması çok zahmetli işlemler gerektiren bileşenlerdir.

Bugün Clive Christian 1872 For Men isimli parfümü yorumlamayı düşünüyoruz. Çam esintileri, lavanta, aromatik otlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, meşe yosunu, misk, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, biraz sabunsu, yumuşak, ferah ve serin yapıdadır. Turunçgil- aromatik kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- turunç yaprağı, misket limonu, greyfurt, şeftali, bergamot, biberiye, lavanta, ananas, kasnı otu sakızı, karabiber, mandalina, muskat,

Orta- adaçayı, kadife çiçeği, frezya, siklamen, yasemin,

Alt- sedir ağacı, misk, amber, buhur, laden otu, paçuli.

Clive Christian- 1872 For Men isimli parfümü, yeşil koku grupları üzerinden değerlendirmek istiyorum. Çünkü, yeşil- bitkisel rayihalar hatta parfümün tamamını domine etmiş görünüyor. Bu yeşil koku grubu, aynı zamanda tatlımsı, ferah ve enerjiktir. Başlangıçtan sona kadar çam esintileri, lavanta, turunçgiller ( limon, bergamot, misket limonu, mandalina ), erkeksi tarzda çiçeksi notalar ( siklamen, yasemin, frezya, sardunya ), meşe yosunu ve odunsu notalar (sedir ağacı ve paçuli ); bunların hepsi yeşil koku grubuna dahildir. Tek istisna, meşe yosunu ve paçuli arasındaki tatlı misk- amber kombinesidir.

Clive Christian- 1872 For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirleniyor. Tene yerleşmesini takip eden yarım saat içinde önce yeşil kokan lavanta, sonradan  bir miktar sabunsu hale geliyor. Aslında, parfümde çam esintilerini oluşturan aromatik otlar ( biberiye, adaçayı, kişniş ) vardır. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Ben bu parfümün, Ralph Lauren- Polo Classic isimli parfümün daha yumuşak, aromatik, rafine ve centilmen versiyonu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Ralph Lauren- Polo Classic isimli parfümdeki ağır ve ağdalı çam kozalağı ve çamsı odunsu notalar kokusunun yerine, burada ( Clive Christian- 1872 For Men ) biraz daha yeşil ve ferah kokan çam esintileri ve enerjik turunçgiller bulunuyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Yapaylığa pek rastlanmaz. Nota geçişleri başarılıdır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder