5 Nisan 2014 Cumartesi

Histoires de Parfums- 1876 EDP / 2001






















Fransız niş parfüm markası Histoires de Parfums; bir dönemi, tarihsel bir kişiliği ve belli bir zaman diliminde gerçekleşen sosyolojik bir olayı anlatan parfümler yapıyor.

Histoires de Parfums 1876 isimli parfüm, Birinci Dünya Savaşı sırasında, Almanya lehine casusluk yaptığı düşünülen, Hindistan kökenli dansöz Mata Hari' ye atfedilmiş. 1876- Mata Hari' nin doğum yılıdır... Ayrıntılar önemli değil.

Bu parfümü mağazada denedim ve şu kanıya vardım= Özellikle 90' ların başından itibaren kült parfüm haline gelmiş olan ve benim de büyük boy şişesini beğenerek kullandığım Original Shulton Old Spice gibi kokuyor. O zamanlar elbette, Old Spice' ın ne benzersiz bir hazine olduğunu bilemezdik !!

Parfümü biçimlendiren unsurlar baharatlar, odunsu notalar, çiçeksi notalar olmuş. Bence odunsu/ çiçeksi- oryantal sınıfına giriyor. Harmanına bakalım=

Üst- bergamot, mandalina, aslan meyvesi;

Orta- gül, süsen, menekşe, kimyon, tarçın, karanfil;

Alt- vetiver, öd ağacı, sandal ağacı, misk, vanilya.

Tatlı ve enerjik turunçgillerle modern bir açılış yapmakta. Ferah ve rafine bir tonlama var. Sonra gül notası aldığıma eminim. Yoğun ve pudralı bir çiçek daha var... Galiba menekşe... İlk anda böyle tahminler yaptım.

Devamında bu güzel ve modern güle tatlımsı baharatlar katıldı. Ve işte burada ''ben bu filmi daha önce görmüştüm,'' hissine kapıldım= Evet, Old Spice !!! Hoş bir sürpriz oldu. Eski günleri yad ettik. Old Spice' ın çok güzel aromatik sıcak baharatları var ya... Deniz- okyanus etkisi de veriyor. Aslında Old Spice, sizi Hindistan' a deniz yoluyla bir seyahate çıkarabilir...

.....

Kapanışa doğru odunsu notaların hakimiyeti başlıyor. Paçuliyi bir kere aldım. Sonra vetiver geldi. En sonunda çok güzel ve yumuşak, kremsi bir misk ve meşe yosunlu amber notasıyla tenimden ayrıldı.

Sıcak ve kuru tonlar var. Yumuşak ve aromatik etkiler var. Rafine, dengeli ve akışkan bir harman var.

Arap parfümlerine atıf yapmakta= Gül, baharatlar ve biraz da öd ağacı bu etkiyi vermekte. Baharatlı gül diyebilirim. Çünkü bu iki unsur birbirinin içine girmekte. Gül temalı bir parfüm olmuş. Amouage Lyric Man' i çağrıştırmakta.

Basit, sade notaları var. Bununla beraber zengin, kompleks ve detaylı rayihaları olduğu kuşku götürmez.

Koku düzlemi= Turunçgiller, gül/ pudralı çiçekler, baharatlar, odunsu notalar, amber. Dengeli bir tatlılık her daim alınmakta. Az bir şey öd ağacı almaktayım.

Derinlik ve konfor noktası= Baharatlı gül, odunsu notalar, amber. Bütün kalıcılık, kalite ve güzellik detaylar bu çizgide toplanır. Ortalardan itibaren katmanlaşma olur. Baharatlar tek parça gibi algılanmakta.

Her mevsim güvenle kullanabilirsiniz. Dozaj konusunda sıkıntı yaratmaz. Çünkü, büyük oranda yumuşak ve dengeli aromalar var.  Günlük kullanıma uygundur. Sabah biraz dikkatli sıkılmalıdır. Akşam, egzotik güller ve öd ağacı aromalarıyla beğeni kazanmakta. Davet, kokteyl gibi organizasyonlar için uygun olur. Ofis içinde, belki öğleden sonra kullanılmalıdır.

Benim tenimde yaklaşık 24 saat kalıcılık yapmakta. Fark edilir bir yönü de var. Ama tene yerleşiyor ve daha iyi sonuç veriyor. Kıyafet üzerine sıkılırsa, çok güzel ve lüks bir gül notası öne geçiyor. Modern güller ve yumuşak ve kremsi bir amber rayihaları parfümü, başta ve sonda çok sofistike bir çizgiye taşımaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder