23 Ağustos 2014 Cumartesi

Afrika Rüzgarı : Van Cleef & Arpels- Zanzibar EDT / 2001


 


























doğu etkili parfüm




Van Cleef & Arpels markasıyla ilgili ne biliyoruz ?



Fransız parfüm, saat, mücevher markası. Değerli taş üretiminde uzman. 1896 yılında Charles ve Alfreld Arpels kardeşler tarafından kurulur. İlk mağazası 1906 yılında açılır. 1909- 39 yılları arası butik açılışları olur. 1947 yılında New York butiği açılır.



Van Cleef & Arpels- Zanzibar parfümünü değerlendirir misiniz ?



Odunsu- baharatlı bir koku. Aromatik, narenciye, odun ve baharat esansları var. Harmanı sade tutulmuş=

Üst- kişniş, kakule, limon;

Orta- zencefil, karanfil, biber, limon;

Alt- amber, sandal ağacı, vetiver.

Canlı turunçgiller ( limon, bergamot ) ve tatlı baharatlarla açılıyor. Parfüm kuruyup tene oturunca; baharatlı kakule, karabiber, zencefil, tatlımsı karanfil, tatlımsı amber ve sandal ağacı notaları seçilmekte. Son kısımda ahşapsı notalar ve tütsü rayihaları var.

Koku düzlemi= Turunçgil- baharatlı katmanlar- amber- sandal ağacı- vetiver.

Derinlik ve konfor noktası= Baharatlı notalar- amber- koyu ahşap notaları.

Tenden amber ve ahşap notalarıyla ayrılıyor. Bir güne yakın kalıcılık var. Sonbahar- kışa uygun kullanımı var. Dengeli dozajlanmalı. Çünkü, esansları kuvvetli olmuş. Sentetiklik ve rahatsız edici bir şey yok. Aromalar lüks, kaliteli ve doğal verilmiş. Notalar dengeli ve akışkan olmuş. Narenciye ve odun temaları ile Terre D' Hermes; baharatlı tonlarla Rochas Men ve YSL La Nuit etkileri hissedilmekte.



Van Cleef & Arpels- Zanzibar' ı duygu dünyanızda nasıl konumlandırıyorsunuz ?




Afrika' nın doğu kıyısına yakın bir ada olan Zanzibar' dayız. Egzotik ağaçlar, kırmızı kumlar, lacivert deniz... Doğa bize bütün harikalarını sunuyor. Akşam yaklaşıyor. Batmak üzere olan güneşin kızıl ve turuncu renkleri egzotik bir panaroma yaratmış.




Zanzibar, Tanzanya' ya bağlı bir adadır. Baharat üretimi ve turizmle tanınmıştır. Şiraz' dan gelen göçmenler, burada bir şehir/ yönetim birimi kurmuşlar. Ada, önceleri Umman Sultanlığı' na bağlıydı. Sonra İngiliz sömürgesi oldu. Zangi bar; Farsça ''zencilerin sahili'' demektir.



 Sahilde, kamp ateşinin etrafında toplanan yerli halkın yemek davetine icabet ediyoruz. Menüde tütsülenmiş baharatlı pirzola, köri soslu- zencefilli tavuk, portakal dilimleri ve yeşil çay varmış. Bize bunlardan ikram etmekteler. Kamp ateşinde ızgara etler pişerken, sıcak odun rayihaları etrafı sarıyor...




Sıcak bir günde, Afrika çöl rüzgarı esiyor. Zanzibar çarşısını gezmekteyiz. Yerli halktan kadınlar egzotik çiçek desenli kıyafetleriyle ve başlarına taç gibi yerleştirdikleri çiçek demetleriyle hemen fark ediliyorlar. Baharat satan dükkânlardan birine giriyoruz. Zencefil, karabiber, köri, pembe biber rayihaları bize hiç yabancı değil...

Çünkü, Doğu' nun görsel ve duygusal zenginliği bu parfümün ana temasıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder