13 Kasım 2013 Çarşamba

L' Occitane- Ambre EDP / 2001

























Fransa- Provence kökenli kozmetik firması L' Occitane- çeşitli vakıflarla işbirliği içinde görme engellilere destek, körlükle mücadele, kadınların ekonomik bağımsızlığı konularında bir vakıf kurmak suretiyle sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

Bugün kısaca değerlendireceğimiz L' occitane- Ambre- kadın parfümü olarak üretilmiş. Erkeklerden de büyük talep almış. Tatlı, kremsi, yumuşak, pudralı, sıcak ve tozlu esintileri var. Amber temalı olması istenmiş. Çiçeksi notalar, turunçgiller, vanilya, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Oryantal- ağaçsı tarzdaki bu parfüm, firmanın sitesinde oryantal- amberli- ağaçsı olarak lanse edilmekte.

Üst= Bergamot, frezya,

Orta= Laden ağacı, tonka fasülyesi,

Alt= Amber, vanilya, sedir ağacı.

L' Occitane- Ambre isimli parfüm, ferah ve ekşimsi turunçgillerle başlıyor. Yeşil kokan bergamottan sonra, hemen kremsi yumuşak çiçeklere geçiliyor.

Yeşil bergamotlu- yumuşak beyaz çiçekler, kadınsı tarzdadır. Frezya ve yasemin olabilir.

Olgunlaşma döneminde pudralı vanilya baskın olacak ve parfümü ana tema düzeyinde domine edecektir. Orta bölümde vanilyalı beyaz çiçeklerin kombinasyonunu görüyoruz. Sonlara doğru vanilyaya tatlı ve reçineli bir amber katılıyor. Yumuşak deri, tütsü ve ahşap notalarıyla parfüm tenden ayrılıyor.

L' Occitane- Ambre- aslında vanilya temasının baskın olduğu bir kokudur. Amber de yardımcı elemandır. Genel format vanilyalı çiçeklerdir. Diğer notalar bunun etrafına serpiştirilmiş. Bir ana tema, bir çiçeksi katman ve bir de ona yardımcı unsurlar. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe devreye girer. Sade ve basit bir harman var. Tatlılık sonlarda yükseliyor ama rahatsız etmiyor. Dengeli notalar görüyoruz.

L' Occitane- Ambre- günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- kış mevsimine yöneliktir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmaktadır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Hızlı akışkanlık yapar. Yumuşak çiçeklerle desteklenmiş vanilya notası, parfümü tene özgürce sıkabilmeyi mümkün kılar.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize  katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder