19 Haziran 2013 Çarşamba

Comme des Garcons- Incense Avignon EDP / 2002


























Japonya kökenli niş parfüm markası Comme Des Garcons' un, tütsü serîsi kokularından CDG Incense Avignon; Hristiyan- Katolik kültürüne gönderme yapmak isteyen bir parfüm olarak tasarlanmış. Modern bir tütsü- ağaç ve odunsu notalar parfümü denebilir. Sıcak, tatlı, reçineli bir yapısı var.

Amber, odun, baharat vurgulu ve odunsu- oryantal grupta gösterilen bu parfümün notaları şöyle verilmekte=

Laden otu, baharatlar, paçuli, misk, meşe yosunu, sedir ağacı, papatya, gül ağacı, mür yağı, buhur, tütsü, elemi, vanilya, ambrette.

CDG Incense Avignon, reçineli tütsülerle açılıyor. Koyu ve metalik açılışı, markanın Blue Cedrat/ Santal kokularına benzetmekteyim. Genel rayihası için de aynı şey söylenebilir. Sonra kuru odunsu notalar var. Tene yerleşmeye başlayınca, odunsu amber gibi hissiyat meydana geliyor. Parfüm ısınınca, bu kez baharat vurguları yapılmakta. Orta kısım böyle olmakla beraber, odunsu notalar daha baskındır. Parfüm reçineli baharat ve odunsu notalarla sonlanıyor.

Genelde tatlı- reçineli rayihalar bulunmakta. Koyu, kuru, derin notalar var. Doğal ve rafine harmanda, notaların dengeli ve akışkan oluşu sürpriz değil.

Odunsu notalar için şunlar söylenebilir= Tütsüler baskınlaşmış. İkinci sırada sedir ağacı ve reçineler var. Yeni kesilmiş odun/ ağaç teması var. Taze, canlı ve dinamik esintiler vermekte.

Baharat katmanı için şunlar söylenebilir= Baharatlar odunlarla birlikte ele alınmış. İç içe geçmiş. Amber, reçine, paçuli, mür gibi aromalar baharat hissinde etkilidir. Sıcak ve kuru tonlamalar yapmakta.

Koku düzlemi= Reçineli tütsüler- odunsu notalar- odunsu amber- reçineli baharat- odunsu notalar. Görüldüğü gibi, bazı notalar tekrarlanıyor. Bu, katmanlaşmaya işarettir- özellikle orta notalarda. Çam benzeri rayihalar da yok değil. Açılışta belli düzeyde çam esintisi var.

Derinlik ve konfor çizgisi= Tütsü- reçine- odunsu notalar. Bunlar en beğendiğimiz tarafı oldu. Keskin, metalik ve modern hava vermesi nedeniyle takdirimizi kazandı. İkincil öneme sahip olan da, odunsu notalardır. Kalıcı, güzel, fark edilir etkiler bırakıyor. Kaliteli ve lüks bir harmanı var.

Sonbahar- kış kokusu gibi gözükebilir. Ne ki, her mevsime de uyar. Çünkü, ferah ve dinamik aromalar var. Güzel, hoş bir parfüm olmuş. Dozaj konusunda sorun yaratmayacaktır. Modern bir parfüm olduğundan, insanın bilinç seviyesini yükseltecektir. İyimser ve olumlu duygular aşılar ve insanı rahatlatır.

Aslında, nota gidişatı son derce basit, sade ve anlaşılır olmuş. Bu da olumlu bir yanıdır. Düz çizgide gidiyor, ama insanı sıkmıyor. Günlük kullanıma uyar. Davet, kokteyl, ofis içi kullanım vs. Gece parfümü olabilir. O zaman odun- tütsü çizgisi oturmuş olur ve daha egzotik ve modern hava yaratır. Tenimde kalıcılığı bir günü biraz geçti. Metalik tütsü aromalarıyla ilk anda fark edilirliği yüksek olmakta. Sonra tene yakın duruyor.

Koku - 5 Kalıcılık - 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder