20 Haziran 2013 Perşembe

Christian Dior- J'Adore L'Eau De Toilette For Women / 2002



 

Christian Dior- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Christian Dior- J'Adore L'Eau De Toilette For Women isimli parfüm hakkında konuşacağız. Ekşimsi, buruk, tozlu, pudralı, tatlı, kremsi, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, misk ve vanilya bu parfümü şekillendirmekte. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor. Ancak şipre- çiçeksi yönü daha baskındır.

Üst- erik, neroli, mandalina, bergamot, limon, muskat,

Orta- yasemin, vadi zambağı, menekşe, orkide, gül, manolya,

Alt- erik, misk, vanilya.

Christian Dior- J'Adore L'Eau De Toilette For Women isimli parfüm, şipremsi bir açılış yapıyor ve doğrusu istenirse de hep aynı koku formuyla da gidiyor : Meyveler baskın, turunçgiller geri planda olmak üzere ekşimsi ve buruk tarzda erik, mandalina, limon ve bergamot hissediyoruz. Bunu yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar takip ediyor. Portakal çiçeği, limon mine çiçeği ve daha tatlımsı olabilen neroli algılanmakta. Orta katmana doğru çiçeksi notalar, koku gidişatına iyice ağırlığını koyuyor. Tozlu ve pudralı çiçekler ( zambak, yasemin, kediotu ) ve baharatlı- sarı çiçekler ( ylang ylang, mimoza ) var. Kremsi tatlılıktaki vanilya- misk bileşkesiyle parfüm tenden ayrılacaktır. 

Christian Dior- J'Adore L'Eau De Toilette For Women isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Fakat çiçeksi notalarla olgunlaşma evresinde, özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık görülmesinin vesilesi, genele yayılmış bulunan pudralı, tozlu ve ekşimsi rayihalardır. Bu durum, ayrıca tene dengeli dozaj gerektirecek ( üç- dört fıs ) kadar boğucu aromaların olması demektir. Koku karakterinde tatlılık, gerçekten çok az yer tutuyor. Böylece sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk / serin havalara yönelik bir parfümle karşı karşıyayız. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder