23 Ağustos 2013 Cuma

Hugo Boss- In Motion EDT / 2002





Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Bugün Hugo Boss- In Motion isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Baharatlar, turunçgiller, aromatik otlar, vanilya, çiçeksi notalar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir. 

Üst- portakal, bergamot, fesleğen, menekşe yaprağı,

Orta- pembe biber, tarçın kabuğu, muskat, kakule,

Alt- misk, sandal ağacı, odunsu notalar, vetiver.

Hugo Boss- In Motion isimli parfüm, esasen günümüz modern tatlı baharatlı parfümlerine örnek teşkil ediyor. Şöyle ki, buradaki baharatlar, tenimizde kremsi bir tatlılık ve hafifçe aromatik biberli kokular ile kendini belli etmekte. Tarçın ve pembe biber temalı bu baharatlar sıcak ve yumuşaktır. Zaten bu baharatlar Paco Rabanne- One Million isimli parfüme benzer yönüdür. Orta bölümü kaplayan baharatlardan önce, açılışta turunçgilleri görüyoruz. Tatlımsı, asitli ve köpüklü tarzda bergamot ve portakal hissediliyor. Yalnız bu turunçgiller, başlangıçta oldukça yeşil ve çiçeksi kokmaktadır. Belki yeşil kokan aromatik otlar ( fesleğen, defne ) ve erkeksi çiçeksi notaların ( menekşe ) etkisi var. Canlı, sıcak, taze ve neşeli bir başlangıç olmuş. Sonlara doğru kremsi vanilya- amber senteziyle karşılaşıyoruz. Vanilya daha baskındır. Yapay ve parlak sedir ağacı, odunsu notaları temsilen kapanışı yapmakta.

Hugo Boss- In Motion isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve çok hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Sıcaklık ve tatlılık genele yayılmıştır ve sonlardaki kremsi yapaylığa dikkat edilerek tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Gene bu vesileyle, çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde kalıcı olmayı başarıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanmak daha doğru olur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

 

1 yorum:

  1. Kalıcılık 10 saat yaz kokusu yok ki :) Kalıcılığa 3 vermenizde ayrı bir konu 10 saat deyip :D Hoş bir yaz kokusu portakal ağırlıklı ve hafif tatlımsı havası var öyle 10 saat falan kaldığı yok tende ama tatmin eder kullanıcısını.

    YanıtlaSil