8 Mart 2013 Cuma

Lacoste- Silver Pour Homme EDT / 2002


 



Lacoste- 1933 yılında kurulan Fransız moda markasıdır. Kurucuları Rene Lacoste ve Andre Giller. Saat, kıyafet, güneş gözlüğü, parfüm, ayakkabı üretiyor. 1980' lerde ürün yelpazesi genişledi. 1984' te ilk parfümü üretildi. Gene aynı dönemde Lacoste tenis gömlekleri ün kazandı. Spor temalı üretim yapan firma, krokodil deseniyle biliniyor. 

Bugünkü konumuz, Lacoste- Silver Pour Homme isimli parfüm olacak. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çam esintileri, aromatik otlar, vanilya, içkimsi notalar, misk, amber, odunsu notalar ve reçineler barındırmaktadır. Tatlımsı, ekşimsi, buruk, kuru, pudralı, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Odunsu- oryantal kategorisinde gösterilebilir.

Üst- erik, elma, greyfurt, bergamot,

Orta- tarçın kabuğu, pembe biber tanesi, kakule, ardıç meyvesi,

Alt- vanilya çekirdeği, rom, misk, agar ağacı ( öd ağacı ), sandal ağacı, sedir ağacı, laden otu.

Lacoste- Silver Pour Homme isimli parfümün açılışını, kısa sürede geri çekilen kırmızı orman meyveleri ve turunçgiller yapmıştır. Tatlımsı, ekşimsi ve biraz da buruk rayihalarla erik, elma, böğürtlen, greyfurt ve bergamot hissettim. Meyveler daha baskındır. Turunçgiller yardımcı elemandır. Bunu çam esintileri tandansı veren kuru aromatik otlar ( ardıç meyvesi, kişniş ) takip etmektedir. Orta bölümde bulunan tatlı vanilyalı baharatlar tarçın, pembe biber ve kakule olarak sayılabilir. Kapanışta ise, bariz yapaylıktan kurtulamayan pudramsı odunsu notalar ( sandal ağacı teması ), şekerli tatlılıktaki vanilya, vanilyamsı reçineler, bir miktar vanilyalı içkimsi notalar ( rom ) ve amber aromaları vardır.

Lacoste- Silver Pour Homme isimli parfümün tene oturması ve kuruması erik- elma- ardıç meyvesi- tarçın- sandal ağacı- vanilya ekseninde olmaktadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalma eğilimindedir. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlar. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye edeceğim. Dört- beş fıs yeter. Baharatlar, odunsu notalar, vanilya ve amber gibi koku içeriklerinin yanı sıra,  yapaylık barındıran pudramsı ve tatlı & şekerli son bölüm nedeniyle / vesilesiyle tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder