25 Şubat 2013 Pazartesi

Comme des Garcons- Incense Zagorsk EDP / 2002


 


























Comme Des Garcons, Japon niş parfüm markası olarak, tütsü temalı güzel kokular yapıyor= Comme Des Garcons Incense Zagorsk, bunlardan bir örnektir.

Odunsu- oryantal gruptaki parfüm; aromatik notalar, deri teması, odunsu tonlar vermekte.

Harmanı şöyle= Çam, iris çiçeği, Hinoki ağacı, menekşe, kırmızı biber, sedir ağacı, huş ağacı, buhur ve tütsü. Bol odunsu/ ağaçsı notalar, dumanlı kokular, hatırı sayılır yoğunlukta baharatlarla beğeni kazanan bir çalışma olmuş. Özgün, farklı, modern bir hissiyat takdir ediliyor.

Açılışı keskin çam reçinesine aromatik otların katılmasıyla yapılmakta. Güzel ve hoş bir başlangıç. Zaten çam kokusu baskın bir notadır. Sonra biberli notalar ve ağaçsı notalar gelir. Baharat hissiyatı da var. Ama biberli tonlamalar daha kuvvetlidir. Lüks, kaliteli ve modern baharatlar var. Tatlılık dengelidir. Baharatlarda da biraz tatlılık mevcuttur.

Kapanış ve tenden ayrılış da gene ağaçsı notalar, dumanlı- yanmış tütsü ve deri notası ile yapılmaktadır. Kapanış da kuru ve sıcak esintilerle beğenimizi kazanmakta.

Basit, sade, yalın bir koku tasarımı var. Ama harman gösterişli, şatafatlı ve debdebeli olmuş. Kalite çıtası olabilecek en yüksek düzeyde bulunuyor.

Dengesiz, yapay bir ayrıntı yok. Notalar akışkan ve rafine kullanılmış. Tütsü temasından ziyade, özellikle orta notalarda baharat- biber çeşnisi ile kendini anlatıyor. Tütsüler ikinci sıradadır. Elbette tatlılık var. Ne var ki, keskin, yoğun, dumanlı rayihaların arasında yardımcı eleman gibi hissediliyor.

Koku düzleminde çam reçinesi/ aromatik otlar, biber- baharat karışımı, ağaçsı notalar, tütsü ve deri bulunmakta.

Derinlik ve konfor noktasında çam reçinesi, baharatlar, odunsu notalar mevcuttur.

Diğer notalar, baskın notaların içine karışmış. Notalar bazen tek tek alınabiliyor. Baharatlarda katmanlaşma var. Güzel, kalıcı ve kaliteli aromalar değerlendirilmekte. Notalarda aşırılık yok. Gayet güzel akıyor. Tene yerleşmesi iki saati buluyor. Ondan sonra tene yakın durmakta.

Kalıcılık değerleri başarılı olmakta. Tenimde bir gün kalabiliyor. Sonra tende kurumakta. Sonbahar- kış için ideal bir kokudur. Uygun dozajla serin yaz akşamları da etkili olur. Dengeli sıkılmalıdır.

Günlük kullanıma izin verir. Koleksiyonunuzda bulunması gereken kokulardan biridir. En iyi sonuç öğleden sonra alınır. Tecrübeli kullanıcı ister. Çünkü baharat, reçine, odun üçgeninde dikkatli kullanım gerektirir. Davet ve kokteyllerde sizi başarıyla temsil eder.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder