22 Aralık 2014 Pazartesi

Frederic Malle- Une Rose Extrait De Parfum / 2003


























Fransız firması Frederic Malle' in gül temalı kokusunu inceliyoruz= Frederic Malle- Une Rose; çiçeksi notalar, şarap vurgusu, baharatlar ve aromatik hissiyatla şekilleniyor. Edoward Flêchier, bu parfümün tasarımcısı olmuş. Bence çiçeksi- odunsu / misk grubuna sokulabilir.

Kadınsı çiçekler parfümü domine eder. Dengeli bir tatlılık verir. Sardunya, gül, meyve notaları, odunsu bazlar, yumru, misk, bal, sardunya ve şarap olarak notaları açıklanmış. Keskin ve tatlı bir başlangıcı var. Sonra tene oturup yumuşama eğilimindedir. İlk anda baharatlı ve tatlımsı çiçeksi notalar algıladım. Sardunya, yasemin, karanfil olarak tahmin ettim. Devamında rafine, taze ve yumuşak bir gül vurgusu belirgin oldu. Ancak keskin ve baharatlı çiçeksi notalar açılışta baskındır. Gül notası, parfümün biraz başlangıcında yer alıyor ve özellikle orta notalarda iyice etkili oluyor.

Açılış bölümünde fark edilen vurgulardan biri de şarap / içki notasıdır. Bu nota, baharatlı çiçekler ve gülün arasına karışmış gibi algılanıyor. Frederic Malle- Une Rose' un başlangıcı bu yüzden ilginç, detaylı ve zengin nüanslar sunmaktadır. Tatlılık ise parfümü her daim kontrol altında tutar. Şarapsı notalarla birlikte parfüm tene yerleşiyor. Tatlı meyveli biçimlere de evriliyor. Devamında odunsu bir misk var. Parfüm sıcak ve kuru hissiyata dönmekte. Kapanışa doğru buna vanilya- bal katılıyor. Böylece sonlanıyor.

Bence sonbahar- kış dönemine uygundur. Çünkü baharatlı çiçekler, bal, nispeten şarap/ içki temaları keskin bir tatlılık vermekte. Gül bu tatlılığı dengeliyor. Ama baharatlı çiçeklerin de hafiften pudralı nüanslar barındırdığını düşünürsek, yaz mevsimi için pek uygun bir parfüm olmaz. Belki yaz akşamları- o da dengeli olmak kaydıyla kullanılabilir. Kuvvetli ve fark edilir yönü vardır. Bir güne yakın kalıcılık sağlar. Davet, kokteyl ve gece gezmelerinde idealdir.

Parfümün başlangıç notaları harman halinde algılanır= Çiçek, gül, şarap... Sonra hızlı bir akışkanlıkla orta bölüme iner= Şarap, odunsu notalar, bal, misk...

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder