19 Mart 2014 Çarşamba

Creed- Himalaya EDP / 2002




























Creed- köklü ve şöhretli Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Creed- Himalaya isimli parfümle ilgili konuşacağız. Tatlı, sabunsu, serin, soğuk, sıcak, ferah, yumuşak ve pudralı rayihaları var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, ambergris, baharatlar ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- portakal, greyfurt, bergamot, limon,

Orta- sandal ağacı, vetiver, sedir ağacı,

Alt- misk, ambergris.

Creed- Himalaya - keskin bir tatlılık yapan narenciye harmanıyla açılıyor. Greyfurt ve bergamot var. Bu turunçgiller soğuk / serin esintiler veriyor. Başlangıçtaki tatlılık devam ederken, buna bir de sabunsu, pudramsı ve ferah yeşil- bitkisel kokular katılmakta. Çiçeksi notalar algılıyoruz. Menekşe sabunsu- pudramsı yapıdadır. Leylak ise yeşil koku grubuna dahildir. Gene bu sabunsu aromalar, parfümü hatta sonuna kadar forse ediyor. Orta bölümde bir de sabunsuluğun etkisindeki tatlı baharatlar var. Sıcak tarçın- kakule birlikteliği hissediliyor. Sonlarda odunsu notalar ( sandal ağacı ve çimensi- yeşil vetiver ), amber / ambergris ve misk yer alacaktır. Kapanış faslının aromaları sıcak ve tatlıdır. Ambergris son bölümdeki notaların baskın olanıdır ve yapaylık barındırır.

Creed- Himalaya isimli parfümde aromalar tek tek ele alınırsa, katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Fakat tatlımsı, sabunsu ve pudralı hissiyatın birbirine karıştığını / iç içe girdiğini düşünürsek, aromalar harmanlanmış da diyebiliriz. Açılış kısmı ferah ve dinamiktir. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi- baharatlı kısma geçiliyor. Orta katmanda böylece yeni yıkanmış çarşaflar, ütü buharı, yeni kesilmiş çimenler temizlik ve banyo sabunları kokuları etkilidir. Fark edilirliği büyük oranda tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, hafif esintilerle yarım gün kadar kalıcılığı var. Günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılık arttırılabilir. Tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Sabunsu ve pudralı rayihaların tende yer değiştirmesinden dolayı, günün farklı saatlerinde ve ortamlarında dozaj ayarı yapılmalıdır. Farklı ve modern tarzıyla beğenilecektir. Basit ve gösterişsiz bir harmanı var. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder