7 Nisan 2014 Pazartesi

Amouage- Dia Woman EDP / 2002


























Amouage- Umman kraliyet ailesinin parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Dia Woman isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Pudrali, kremsi, tatlımsı, tozlu, ferah ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi grupta gösterilmiştir.

Üst- aldehitler, siklamen, tarhun otu, menekşe yaprağı, adaçayı, bergamot, incir,

Orta- şakayık, portakal çiçeği, iris kökü, gül yağı, şeftali çiçeği,

Alt- sandal ağacı, vanilya, gayakum ağacı, tütsü, kediotu, sedir ağacı, beyaz misk.

Amouage- Dia Woman isimli parfüm, genelde makyaj malzemesi, ruj ve fondöten kokuları veriyor. Bunun nedeni, her şeyden önce parfümü domine eden pudralı ve tozlu çiçeksi notalardır. Bu çiçekler ( iris, yasemin, kediotu ) orta katmandan itibaren karşımıza geliyor. Kapanışta ise hepsi pudralı tonlarda olan sandal ağacı, vanilya ve biraz hayvansal özellikler gösteren misk / misk yağıdır. Burada, pudralı yapısından dolayı şunu belirtelim : Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yetecektir. Klasik sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde ideal seçenek olacaktır. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılık yapacaktır.

Amouage- Dia Woman isimli parfümün açılışında da ferah yeşil / bitkisel aromalar önemlidir ve bunlar parfüme şipre karakteri verir. Yeşil kokan turunçgiller ( bergamot, limon ), hafifçe buruk ve ekşimsidir. Gene yeşil kokan çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, siklamen, menekşe, mimoza ) buna destek olmuştur. Turunçgiller sınırlı bir tatlılık barındırıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor ve pudralı aromalarla yapışıyor. Aromalar daha ziyade yeşil ve pudralı katmanlar halindedir ve sırasıyla devreye girer. Notalar kendi içinde uyumludur. Yalnız, orta bölümden itibaren yoğun pudralı yapısı burun ve zihin algısını zorlayabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder