1 Mart 2014 Cumartesi

Comme des Garcons- Incense Kyoto EDP / 2002


 


























Japon parfüm firması Comme des Garcons, tütsü serîsi parfümleriyle ünlüdür. Bunlardan biri de Comme des Garcons- Incense Kyoto olmalıdır. Oryantal- odunsu grupta yer alır. Aromatik notalar, baharatlar, tütsüler, odunsu notalar parfümün kişiliğini belirler. Bununla beraber duman, reçine, sabunsuluk, tatlılık, sıcaklık gibi hisler de vardır.

Notaları şöyle verilmiş= Kehribar, paçuli, selvi ağacı, kahve, sedir ağacı, vetiver, tütsü, tik ahşap/ ağaç ve ölmez otu. Gayet dolgun, lüks ve zengin bir harmanı var. Kaliteli ve rafine aromalar bulunuyor.

Reçineli yeşil bitkiler açılışı yapar. Sonra ağaç ve çiçek kombinesi gelir. Devamında odunsu notalar ve tütsüyle dumanlı rayihalar var. Bu kısımda ayrıca gurme tarzı var. Sonradan notalarına baktığımda kahveden kaynaklı bir hissiyat olduğunu gördüm.

Ortalarda baharatlar belirginleşir. Burası en beğendiğim kısım oldu. Geneldeki bariz kalite, baharatlı katmanda daha fazla yükselmekte ve zirve noktasına varmakta. Odunsu notalar kapanışı yapmış.

Ayrıca, açılışta sabunsu notalar da var. Ne var ki, geri planda ve ikincil önemdedir. Reçineli otlar ise, başlangıcı çam esintilerine tahvil etmekte. Baharatlar sıcak ve egzotik esintilerle Doğulu anlatım tarzına yönelmekte. Kuru ve sıcak odunlar de beğeni kazanıyor.

Gene açılışta amber, odunsu notalarla karışmış ve onlar gibi algılanıyor- tek başına değil.

Koku düzlemi= Aromatik/ yeşil bitkiler, ağaç/ odun notaları, çiçekler, odunsu/ tütsüler, baharatlar, odunsu notalar olmakla; orta notaların egemenliğinin uzun sürdüğünü ekleyelim. Notalarda ortalardan itibaren katmanlaşma var.

Derinlik ve konfor çizgisi= Baharatlar, odunsu notalar, tütsüler. Sıralamayı baştan sona 1-2-3 diye yapmak mümkündür. Burada elbette kalıcılık, kalite ve güzellik artıyor. Baharat hissi; amber, odunsu notalar ve tütsüden kaynaklanıyor.

İdeal sonbahar- kış kokusu. Baharatlı ve bol ağaç/ odun temalı bir parfüm. Notalar çok köşeli değil. Ama yoğun ve güçlü olduğunu söyleyelim. Dengeli sıkılmalıdır.

Tenimde bir günü fazla fazla geçen bir kalıcılık yaptı. Tene oturup güzelleşir. Ne ki, fark edilir bir yönü de var. Akşam ve soğuk havalarda daha iyi sonuç verir. Ofiste öğleden sonra kullanabilirsiniz. Ama dozajda ayarlama olmalıdır. Günlük kullanıma da, konsept kullanıma da uyacaktır. Davet ve resmî toplantılar için idealdir.




Kokusu çam esintilerini, yeni kesilmiş odunları, yağmur sonrası ıslanan toprak örtüsü, yağmur ormanlarını hatırlatmakta. Klasik bir Comme des Garcons... Bilinç seviyenizi yükseltecek, size olumlu duygular aşılayacak bir parfüm...

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder