17 Haziran 2013 Pazartesi

Trussardi- Python For Women EDT / 1999

 















Trussardi- İtalyan moda ve aksesuar markasıdır. Şimdi Trussardi- Python For Women isimli parfümün incelemesine geçiyoruz. Tatlı, kremsi, pudralı, sucul, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, bergamot,

Orta- bitter çikolata, muskat, kakule, gül, yasemin, 

Alt- sandal ağacı, vanilya, benzoin.

Trussardi- Python For Women isimli parfümün başlangıcını kremsi turunçgiller ( mandalina, bergamot, portakal ) oluşturmuştur. Devamında modern tatlı baharatlar ( kakule, tarçın, biber ) gelmektedir. Orta bölümün bir diğer koku grubu da çiçeksi notalardır. Burada pudralı çiçekler ( yasemin, ylang ylang, nergis ) & yeşil / sucul çiçekler ( gül, sardunya, lotus, siklamen ) harmanı yapılmıştır. Pudralı vurgular yapan odunsu notalar ( sandal ağacı )- amber ikilisiyle sona gelinmiştir.

Trussardi- Python For Women isimli parfümde, çiçeksi notalar haricindeki diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj vermek lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Koku karakterinin büyük kısmına hakim olan kremsilik ve pudralılık ve özellikle sonlara doğru iyice belirginleşen yapaylık dolayısıyla fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ancak bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını icap ettirmiştir. Baharatlar, nispeten aromatik ve enerjik yapısıyla beğenimizi kazandı. Sucul- yeşil kokan çiçeksi notaları da aynı şekilde takdir ettik. Ancak pudralı çiçeksi notalar- sandal ağacı- amber eksenindeki bariz yapaylık, hatta boğucu olmasının da etkisiyle gözlerden kaçmıyor. Kremsi yapıdaki turunçgiller rahatsız edici sayılmaz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder