26 Mart 2013 Salı

Guerlain- Aqua Allegoria Pamplelune EDT / 1999

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Aqua Allegoria Pamplelune isimli bayan parfümünü incelemek istiyorum. Turunçgiller, odunsu notalar, aromatik otlar, amber, çiçeksi notalar, misk, meyveler ve vanilya aromaları bu parfümü biçimlendirmiş. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, asitli, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilebilir. 

Üst- greyfurt, bergamot,

Orta- Çin tarçını, turunç yaprağı, neroli,

Alt- paçuli, vanilya.

Guerlain- Aqua Allegoria Pamplelune isimli parfümün açılışında yer alan turunçgiller ekşimsi, buruk ve tatlımsıdır. Bir miktar meyveler de var. Mandalina, portakal, bergamot, greyfurt ve erik olmalıdır. Parfüm tamamen tene oturduktan sonra, tatlı mandalina ve asitli greyfurt iyice baskınlaşacaktır. Devamında turunçgilli- yeşil çiçeksi notalar ve yeşil ve ferah aromatik otlar harmanlanmaktadır. Neroli, portakal çiçeği, limon mine çiçeği, zambak ve yasemin aynı zamanda tatlı, buruk ve ekşimsi koku geçişleri yapmaktadır. Aromatik otlar ise, çok tatlı Çin tarçını, yeşil çay, turunç yaprağı ve kişniştir. Aslında parfümün buraya kadarki kısmı ferah, sıcak ve yumuşak esintiler vermesiyle beğeniliyor. Sonlara gelinirken, önce tatlı misk kokusu hissediyorum. Sonlara yapay tatlılıkta vanilya- amber ikilisi tenimde hakim oluyor. Bunu gene yapay ve tatlı odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli ) takip ediyor. Miskten paçuliye değin, bütün notalarda yükselen bir sıcaklık var. Böylece tenden ayrılıyor. 

Guerlain- Aqua Allegoria Pamplune isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Bunun istisnası, çiçeksi notalar ve aromatik otlar birbirinin içine geçerek harmanlanmasıdır. Yeşil / aromatik- turunçgilli- odunsu bir kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre değerlendirilmelidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı arttırılabilir. Vanilya- amber- odunsu notalar eksenindeki yapaylık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Turunçgillerden aromatik otlara kadar, genelde çok değişmeyen ve tekdüze giden bir koku karakteri var. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder