31 Ağustos 2013 Cumartesi

Moschino- Uomo ? EDT / 1998

























İtalyan moda markası Moschino- 1983 yılında Franco Moschino eliyle kuruldu. Erkek- kadın giyim, aksesuar, takı, parfüm üretmekte. Bugün, Moschino- Uomo ? isimli parfümü inceleyeceğim. Turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar ve vanilya gibi koku nüansları var. Tatlı, yumuşak, kremsi ve sabunsu rayihalar vermekte. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Üst- kişniş, kumkat, aldehitler, gül ağacı,

Orta- siklamen, tarçın, adaçayı, laden otu,

Alt- misk, sedir ağacı, ambergis, pelinotu.

Moschino- Uomo ? - ilk sıkışta limon aromalı gazlı içecek / limon aromalı gazoz aromaları veriyor. Keskin ve tatlı esintiler var. Limon, portakal ve tatlı meyveler tahmin ediliyor. Devamında tatlılık artar. Yumuşak ve yapay baharatlara geçilmiş. Tarçın ve zencefil olabilir. Kremsi- vanilyamsı bir tatlılık var. Koku karakteri şekerli hale geliyor. Tatlılık yarım saat kadar yoğun olarak sürüyor. Baharatların içinde sabunsu ve erkeksi çiçekler ( sardunya, siklamen ) olabilir. Orta kısım baharat tandanslıdır. Diğer notalar yardımcı elemandır. Bu koku harmanıyla tene yerleşiyor. Yerleşme yavaş ve kararlı oluyor. Kapanışta tatlı vanilya baskındır. Bir miktar yumuşak odunsu notalar ( vetiver ? ) var.

Moschino- Uomo ?- ilkbahar- sonbahar arası dönemde kullanılabilir. Akşam saatleri, serin / soğuk havalar için idealdir. Ortalardan itibaren başlayan şekerli ve yapay tatlılık, dengeli sıkılmasını icap ettiriyor. Gece gezmeleri ve dışarıda düzenlenen parti ve davetlerde kullanılabilir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, baharatlar ve vanilya kaynaklı olarak, bir güne yakın kalıcıdır. Fark edilirliği ise, gene aynı notalarla tene oturduktan sonra yükselir. Devamında yapışkan bir biçimde tene oturuyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder