13 Ağustos 2014 Çarşamba

S. T. Dupont- S. T. Dupont Pour Homme


























S. T. Dupont, Paris merkezli aksesuar ve lüks eşya üreticisi firmadır. S. T. Dupont- S. T. Dupont Pour Homme parfümünü tanıtıyoruz. Aromatik otlar, yumuşak baharatlar, odunsu notalar, çiçekler bu koku hakkında bilgi verir. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- biberiye, artemisia, kişniş, kasnı otu sakızı, limon,

Orta- karanfil, selvi ağacı, iris çiçeği, tarçın, lavanta, yasemin,

Alt- sandal ağacı, köknar, amber, paçuli, misk, hindistancevizi, vetiver, tütsü, sedir ağacı.

Aromatik ot ve baharat çeşnisini açılışta hissediyoruz. Parfümün genelinde bir tatlılık var. Biberiye, limon, nane ile ferah ve dinamik bir tarz var. Tarçın, kakule gibi yumuşak baharatları tahmin ettim. Tatlı lavanta merkezli çiçekler bunu takip ediyor. Menekşe, yasemin algılanıyor. Sonrasında odunsu notalar, çam kozalağı, misk ve vetiver gelmekte. Böylece sonlanıyor.

Keskin, temiz, canlı, kuvvetli, kompleks bir aroma yapısı söz konusudur. Sıcak, yumuşak, ferah esintilerle tene yerleşip kuruyor. Bu sırada daha ziyade odunsu nüanslar, baharatlar ve çam hissiyatı önem arz ediyor. Bu parfümü ben, büyük ölçüde Kenzo Tokyo ile bağlantılandırıyorum. Biberiye, lavanta, limon ve nane şifalı bitki hissi veriyor. Odunsu notalar da benzerlik içinde ele alınmalıdır. Çam kozalağı da keza, öyledir... Bu tip parfümlerde klasik kolonya biçimi vardır.

Kuvvetli ve yoğun kolonya esansları olduğundan, fark edilirlik ve kalıcılık tatmin edici değerlere ulaşıyor. Günün üçte ikisinde tende kalmaktadır. Daha çok şifalı ot, çam, kakule/ zencefille etkili olmakta. Bolca sıkılmasında mahzur yok. Aromaların hafif ve fresh oluşu buna imkân verir. Günlük kullanımda, her ortamda değerlendirilebilir. Rafine ve akışkan notalar var. İlkbahar- yaz dönemi kokusudur. Aslında her mevsime de uygundur.

Koku- 5 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder