5 Aralık 2013 Perşembe

Gucci- Envy For Men EDT / 1998

 















Gucci- İtalyan moda markasıdır. Kıyafet, deri eşya, aksesuar, parfüm ve saat üretmektedir. Bugün Gucci- Envy For Men isimli parfümü incelemek istedim. Tatlı, pudralı, kuru, metalik, köpüklü, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Lavanta, baharatlar, odunsu notalar, içkimsi notalar, turunçgiller, deri, tütün, tütsü ve ahşapsı notalar barındırıyor. Odunsu- oryantal grupta gösterilmiş.

Üst- zencefil, lavanta, kakule, karabiber, maun ağacı / ahşabı, kişniş, mandalina,

Orta- sandal ağacı, sedir ağacı, karanfil, yasemin, gül,

Alt- tütsü, vanilya, tütün, amber, vetiver, paçuli, deri, misk.

Gucci- Envy ( Kıskançlık ) For Men isimli parfümün açılışını yeşil lavantalı- biberli baharatlar ( zencefil- karabiber ) yapmaktadır. Lavantanın yeşil ve ferah kokmasını ve baharatların sıcak olmasını sofistike bulup, çok beğendiğimi itiraf etmeliyim. Bunu sandal ağacı tandanslı oldukça tatlı odunsu notalar destekliyor. Sonrasında viski ve rom tarzında içkimsi notalar var. Bunlar köpüklü ve metalik baharatlar ve turunçgiller hissiyatı veriyor. Yani viski- rom : Köpüklü zencefil- bergamot. Bu uygulama da gayet güzeldir. Son bölüme doğru pudralı ve yapay nitelikte deri notası, sıcak tütün- tütsü kombinasyonu ve kuru paçuli ve maun ağacı / ahşabı tarzında kuru odunsu notalar var.

Gucci- Envy For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Aksi halde baş ağrıtabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Sandal ağacı ve paçuli arasındaki koku gruplarının aşırı tatlı, pudralı, yapay ve yüksek tonda sıcak özellikte olmasından dolayı fark edilirlik ve kalıcılık artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Yeşil lavantalı- biberli baharatlar ve sandal ağacı ile Doğulu / Asyalı parfüm geleneğini sürdürürken aynı zamanda içkimsi notalar, deri ve tütün içerikleriyle Fujer parfüm tarzına öykünmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder