7 Şubat 2013 Perşembe

Comme des Garcons- Comme des Garcons 2 EDT / 1999



















Comme des Garcons, Japon kökenli yarı niş bir parfüm markasıdır. Şu anda Fransa merkezli olarak faaliyet gösteriyor. Comme des Garcons- Comme des Garcons 2 isimli bu parfüm, koku hissiyatı olarak Comme des Garcons- 2 Man' in biraz daha hafif, yumuşak ve fresh versiyonu biçiminde tasarlanmış. İlginç bir şey daha var = Harmanı ve oryantal bir yapıya sahip notaları da Serge Lutens' in meşhur parfümü Ambre Sultan' dan çağrışımlar sunmakta.

Harmanı kağıt üzerinde çok fazla nota barındırıyor. Ne ki, kokusu daha basit ve anlaşılır düzeyde bulunuyor. Odunsu- şipre olarak lanse edilmiş. Ancak baharat ve oryantal esintileri de kaydetmek gerekir.

Üst- aldehitler, portakal, çay, melek otu, mate yaprağı;

Orta- hindistancevizi, manolya, kişniş, tarçın, defne yaprağı, mürekkep, kimyon;

Alt- paçuli, sedir ağacı, tütsü, amber, laden ağacı.

Şimdi bakalım... Melek otu, defne yaprağı, amber, kişniş, paçuli gibi notalar Ambre Sultan' da bulunuyor. Gene benzer şekilde reçineli bir yapıdan söz edebiliriz. Harman, Serge Lutens kokularına atıf yapıyor= Tütsü, reçine, tatlı baharat ve aromatik bitkiler... Bu yönüyle de klasik Comme Des Garcons kokuların ayrı bir anlatım biçimi takdir ediliyor. Bu da kötü bir şey değil.

Genelde aromatik notalar, odunlar, yeşil notalar, baharatlar ve amber Comme Des Garcons 2' yi şekillendiriyor.

Açılış nasıl ? Fena değil... Aromatik bitkiler, metalik bir turunçgil ve biraz da çiçekler.. Keskin aromatik otları beğendim. Burada yosunlu- reçineli bir hissiyat da mevcut. Aynı reçinelere parfümün kapanışında tütsülü amber tabanında da rastlamaktayız. Açılıştan birkaç dakika sonra, tatlı baharatlar ve odunsu notalar birbirinin içine karışmış olarak parfümün kalbine oturuyor ve kalıcı ve kalibreli bir koku karakterine yön veriyor. Buradaki tatlımsı baharatlar, aynı zamanda aromatik bir tarzı yansıtmış. Yumuşak baharatlar odunsu notalarla harmanlanmış.

Gelelim kapanışa... O da şöyle olmuş= Tütsülenmiş kuru bir amber, reçine ve ağaçsı notalar... En çok bu kısmı takdir ettim. Dumanlı rayihalar algılanmakta.

Koku düzlemi= Aromatik otlar- turunçgil- baharatlar ve odunlar... Notalar bütün halinde algılanıyor.

Derinlik ve konfor noktası= Kapanıştaki cümlemi aynen tekrar ediyorum= Tütsülenmiş amber- reçine ve ağaçsı notaların kaynaklık ettiği dumanlı rayihalar. Burada lüks, kalite ve kalıcılık unsurları zirveye çıkmakta.

Genelde rafine, dengeli, yumuşak, tatlı aromalar parfüme egemen olmuş. Her mevsime, günlük kullanıma uyar. Kalıcılığı tenimde hafif esintilerle, bir güne yaklaştı. Tazelenebilir. Sevimli ve hoş bir parfüm. Rahatsız edici bir şey yok.

Oryantal, amberli ve tatlı baharatlı yapısıyla klasik Comme des Garcons' lardan ayrılıyor...

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder