23 Şubat 2013 Cumartesi

Chanel- Allure Homme EDT / 1999

 















Chanel- Fransız moda şirketidir. Bugün Chanel- Allure Homme isimli parfümü değerlendireceğiz. Ekşimsi, buruk, metalik, tatlımsı, kuru, tozlu, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, lavanta, baharatlar, odunsu notalar, vanilya ve tonka fasülyesi aromaları barındırıyor. Odunsu- oryantal grubunda gösterilmiş. 

Üst- limon, şeftali, zencefil, mandalina, lavanta, bergamot, 

Orta- karabiber, sedir ağacı, paçuli, vetiver, gül, gül ağacı, yasemin, gardenya, frezya, anason, 

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, hindistancevizi, sandal ağacı, amber, benzoin, deri, misk, meşe yosunu. 

Chanel- Allure Homme isimli parfümün açılış faslında ekşimsi, buruk ve metalik turunçgiller ve meyveler ( limon, bergamot, mandalina, şeftali ) ve lavanta var. Orta bölümde kuru baharatlar yer alır. Biberli zencefil, karabiber ve kakule sayılabilir. Bunu kuru ve tozlu odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve tatlımsı misk takip ediyor. Sondaki tatlımsı vanilya & tonka fasülyesi vurgusuyla parfüm iyice sıcaklaşıyor.

Chanel- Allure Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Açılıştan sonra neredeyse bütün katmanlarda yapaylık ve sentetiklik var. Ancak baharatlı ve tonka fasülyeli koku katmanları garip ve ilginç bir beğeni hissiyatına yol açıyor. Buna karşın nota geçişleri başarılıdır. Koku karakteri genel anlamda şipre tarzını yansıtıyor : Başlangıç ve orta bölüm böyledir. Yapaylıktan dolayı tene dengeli dozaj verilmelidir Dört- beş fıs yeter. Böylece bir nebze de olsa günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyabilir. Gene de esas olarak sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk havalara yöneliktir. Şipre tarzı kolonya havasındadır. Belki bu yüzden, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlenceleri için idealdir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kenidinze en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder