25 Mayıs 2013 Cumartesi

Guerlain- Aqua Allegoria Herba Fresca EDT / 1999

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Aqua Allegoria Herba Fresca isimli parfümü incelemek istiyorum. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar ve misk içeriklidir. Tatlı, ekşimsi, buruk, sabunsu, ferah, serin ve yumuşak yapıdadır. Aromatik- yeşil grupta gösterilmiş. 

Üst- limon, yonca,

Orta- nane, yeşil çay,

Alt- vadi zambağı, siklamen.

Guerlain- Aqua Allegoria Herba Frresca ( Otlu Fresk ) isimli parfümün açılış kısmında turunçgiller ve aromatik otlar var. Limon, nane, mate yaprağı, kişniş ve yeşil çay sayılabilir. Ancak nane ve yeşil çay basındır. Limon buruk ve biraz ekşimsidir. Aromatik otlar ise tatlı, yeşil, ferah, serin ve enerjik hissiyata sahiptir. Orta bölümdeki çiçeksi notalar gayet sabunsu olmakla birlikte gene de ferah ve serindir. Zambak, siklamen, yasemin ve papatya olabilir. Sonda tatlımsı misk yer alıyor. Fakat tene oturma devresinde sabunsulaşıyor.

Guerlain- Aqua Allegoria Herba Fresca isimli parfümdeki aromatik otlar şifalı bitki kürleri, kaplıca kürleri, tıbbî bitkiler ve çayır- çimen- ot kokuları gibi kokuyor. Ayrıca çiçeksi notalarda da kır çiçekleri teması var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Çiçeksi notaların tene yerleşmesi biraz zaman alıyor ve bu işlem bittiğinde çiçekler sabunsu yapıya çevriliyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Serin sonbahar döneminde de kullanılabilir. Herhangi bir yapaylık yok. Çiçeksi notaların sabunsuluğuna da bir süre sonra burnum alıştı ve rahatsız olmadım.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder