24 Ocak 2013 Perşembe

Christian Dior- J'Adore For Women EDP / 1999

 















Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bugün Christian Dior- J'Adore For Women EDP isimli parfümü değerlendiriyorum. Sucul notalar, ozonlu notalar, çiçeksi notalar, meyveler, baharatımsı nüanslar, vanilya ve misk içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, pudralı, serin, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi- meyveli kategorisinde gösterilmekte.

Üst- armut, kavun, manolya, şeftali, mandalina, bergamot,

Orta- yasemin, vadi zambağı, sümbülteber, frezya, gül, orkide, erik, menekşe,

Alt- misk, vanilya, böğürtlen, sedir ağacı.

Christian Dior- J'Adore For Women EDP isimli parfüm, sucul ve ozonlu notalar eşliğinde tatlı ve kremsi meyveler ve yeşil ferah kokan çiçeksi notalarla açılmıştır. Meyveler seçkisinden şeftali, kavun, armut ve mandalina olabilir. Çiçeklerin sucul yapısını da dikkate alırsak, manolya, leylak ve lotus tahmin edilebilir. Orta bölümde çiçeksi notaların  iyice egemen olduğunu söylemeliyiz. Kremsi çiçekler klasik yasemin, frezya, gül ve zambak olmalıdır. Pudralı ve baharatımsı çiçeklere gelince orkide, mimoza, sümbülteber ve menekşe diyebiliriz. Her ikisi de pudralı kokan misk ve vanilya, pudralı çiçeksi notaların devamı olarak parfümü son aşamaya getirmiştir.

Christian Dior- J'Adore For Women EDP isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesine karşın tene yakın durmuyor, daha ziyade dışarıya karşı biraz boğucu yoğunlukta fark edilirlik yapıyor. Yeşil- bitkisel, pudralı ve kremsi tonlamaların birbirini takip etmesinden ötürü şipre tarzı bir parfüm olduğunu düşünüyorum. Pudralı aromalar orta bölümün sonunda ve kapanışta etkilidir. Bu yüzden kalıcılık yükseliyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Gene bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Bununla birlikte serin yaz akşamları da kullanılabilir. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder