2 Ocak 2014 Perşembe

Diptyque- Philosykos /1996


























Fransız firması Diptyque, incir temalı güzel bir parfüm yapmış. İncir dostu anlamın gelen Diptyque Philosykos, aromatik- odunsu grubuna verilmiş. Tozlu, yeşil bitkili, meyveli bir parfümdür ve kolonya tarzı gösterir.

Üstte incir yaprağı ve incir meyvesi; ortada hindistancevizi ve yeşil bitkiler; alt notada sedir ağacı, odunsu bazlar ve incir ağacı olarak açıklanan aromaları var.

Basit, sade, dengeli tatlılık veren, temiz, doğal ve akışkan bir koku hissiyat var. İlk anda tozlu- topraksı doneler fark ettim. Vetiver olabileceğini düşündüm. Toza- toprağa bulanmış yaprak kokusu var. Bundan sonra çok taze, tatlı ve gerçekçi bir incir algıladım. İncir ağacının yaprağının kokusunu da veriyor. Yeşil bitkisel notalarla devam ediyor. İncir ve hindistancevizi karışımı şekline giriyor. Kremsi, yumuşak ve meyveli hissiyat baskınlaşıyor. Ancak, her daim tozlu- topraksı bir havası var. Sedir ağacını kapanış kısmında seçmekteyim. Buna vetiver de katılabilir.

Günlük yaşam kokusu olarak tasarlanmış. Temiz, doğal notalarıyla özgürce kullanıma izin verir. Rahatsız etmez. Genel beğeniye hitap eder. Tene yakın durur. Fark edilirliği sahibine yöneliktir. Her ortama uyum sağlar. Olumlu, iyimser ve pozitif bir ruh hali verir. Meditasyon ve ibadet gibi faaliyetler için de uygundur. Kalıcılığı çok iddialı değildir. Her mevsim kullanılır.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder