10 Ağustos 2013 Cumartesi

Givenchy- Amarige EDT / 1991


























Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Bu markanın bayan kokularından, Givenchy- Amarige isimli parfümü inceleyeceğiz. Kremsi, pudralı, tatlı ve yumuşak bir yapıdadır. Çiçeksi notalar, meyveler, vanilya ve misk aromaları veriyor. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- portakal çiçeği, erik, mandalina, menekşe, şeftali, neroli, gül ağacı,

Orta- kırmızı meyveler, mimoza, karanfil, siyah çekirge çiçeği, sümbülteber, kuş üzümü, gardenya, Çin tarçını, orkide, yasemin, ylang ylang, gül,

Alt- sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, misk, vanilya, odunsu notalar, sedir ağacı.

Givenchy- Amarige isimli parfümün, önce kremsi ve tatlı meyvelerle kısa bir geçiş yaptığını düşünüyorum. Başlangıçta mandalina, şeftali ve ahududu gibi meyveler var... Sonrasında kremsi ve pudralı çiçeklerin harmanı sahne alıyor. Yasemin, gardenya, iris ve sümbülteber olabilir. Kapanışta da kremsi vanilya ve misk yer alacaktır.

Givenchy- Amarige- çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık sağlamayı başarıyor. Fark edilirliği de hem sahibine, hem de dışarıya dönük olarak kuvvetlidir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kaldıktan sonra, sabunsu ve tatlımsı yapıya çevrilmekte. Kalıcılığın artmasında galiba bu durumun etkisi var. Ne var ki, yüksek pudralı- sabunsu hissiyat rahatsız edici olabilir. Tene dengeli dozaj verilmesi uyarısını yapayım. Çok sıcakta da sıkılmaz. Daha ziyade, sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, akşam vaktine ve soğuk havalara uygundur. Dış mekândaki toplantı ve davetler ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder