5 Temmuz 2014 Cumartesi

Estêe Lauder- Pleasures For Men Cologne Spray / 1995
























Estêe Lauder, ABD kökenli kozmetik firmasıdır. Bu markanın turunçgil, odunsu notalar, hafif baharatlar, şifalı otlar ve maskülen çiçekler ile yorumlanan bir parfümünü değerlendireceğiz. Aslında parfüm değil, kaliteli bir kolonyadır. Temiz, fresh, rafine kokusuyla beğenilmekte= Estêe Lauder- Pleasures- For Men...

Estêe Lauder- Pleasures For Men, aromatik- baharatlı kategorisine verilmiş. Dengeli bir tatlılık, yumuşak notalar, otsu rayihalar belirgindir. Serin- ılık, dinamik ve sportif bir tarzı var. Yaz mevsimine ve günlük kullanıma uygun bir karakter yansıtıyor. Gün içinde tazelenebilir.

Üst- nektarin, yeşil notalar, greyfurt, su notaları,

Orta- kişniş, zencefil, lavanta, karabiber, gül, sardunya, yenibahar,

Alt- sandal ağacı, benzoin, meşe yosunu, abanoz ağacı.

Estêe Lauder- Pleasures For Men ile ilgili kısa notlar...

Açılış asitli turunçgiller ve kırmızı meyvelerle oluyor= İlginç bir yorum var= Sucul ve buzlu turunçgiller diyebilirim... Greyfurt olarak düşünüyorum. Şeftali ve elma gibi meyveler algıladım.

Sonra aromatik otlar gelmekte= Tatlımsı lavanta, belki biberiye... Çünkü otlar acı ve keskin kokuyor. Aynı zamanda da şifalı ot esintileri yapıyor.

Devamında baharatlar ve erkeksi çiçekler var. Biberli- tatlı baharatlardan zencefil, karabiber, kırmızı biber olarak bahsedebiliriz.

Kapanış ise yumuşak bir amber ve odunsu reçinelerle olmaktadır.

Estêe Lauder- Pleasures For Men için bazı ayrıntılara temas etmek yerinde olacaktır=

* Su ve deniz notalarıyla karışmış turunçgiller ve ferah aromatik otlar Akdenizli koku hissiyatı veriyor.

* Baharatların tatlı ve egzotik kullanımı Doğulu/ Asyalı anlatım biçimine yol açmakta.

Kalıcılık sönük kalmakta. Zaten kolonya tarzında, hafif, otsu ve sucul bir kokusu var. Fark edilirlik tene yakın durmakla ilgilidir. Şu da var ki, biberli ve nispeten sıcaklaşan baharatlar sayesinde kalite ve kalıcılık biraz yükselmekte. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Ancak genel beğeniye yönelmesi ile her sosyal ortamda kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder