26 Haziran 2013 Çarşamba

Bvlgari- Bvlgari Pour Homme EDT / 1996




























Bvlgari- İtalyan mücevher şirketidir. Klasik Bvlgari- Bvlgari Pour Homme isimli parfümü inceliyoruz. Sabunsu ve tozlu rayihalar yaygındır. Çok tatlı değildir. Buruk, yumuşak ve hafif esintileri vardır. Çiçek, turunçgil, bitki ve odunsu nota gibi nüanslar verir. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- aldehitler, lavanta, portakal, çay, kuş üzümü çiçeği, bergamot, portakal çiçeği, nilüfer, müge,

Orta- siklamen, kişniş, karanfil, iris, karabiber, gayakum ağacı, gül ağacı, sardunya, kakule,

Alt- tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Bvlgari- Bvlgari Pour Homme ismini taşıyan parfümü, koku gruplarına göre yorumlayacağım=

Tozlu ve buruk turunçgiller ve aromatik otlar başlangıcı yapıyor. Bunu hemen yeşil- ferah erkeksi çiçeksi notalar takip ediyor. Açılışta bir harman ve karıştırma var. Tahminlerimiz klasik limon, bergamot, yeşil çay, kişniş ve lavanta oldu. Başlangıçtan, orta katmana doğru inmeye çalışan portakal çiçeği, siklamen, leylak ve yasemin gibi çiçeklerle, hızlı akışkanlık ve tene oturma işlemini hissediyoruz.

Bvlgari- Bvlgari Pour Homme isimli parfümde, çiçeksi notaların orta katmanda iyice tozlu ve sabunsu hale geldiğini ve bir nevî karakter değiştirdiğini görüyoruz. Bu meyanda karanfil, iris ve sardunya gibi geniş yelpazede tahminler yaptık. Çiçeksi karakter, kendi başına bir katman meydana getiriyor ve iyice oturup belirginleşiyor.

Son bölümde tozlu ve yumuşak sedir ağacı ve çimensi vetiver ikilisi, odunsu notaları oluşturuyor.

Bvlgari- Bvlgari Pour Homme- sabunsu ve tozlu biçimleri baskın olarak vermesine rağmen, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve bence her mevsime uygundur. Yeşil, bitkisel ve ferah yapısı da düşünülürse, gayet rafine ve temiz bir harmanı olduğu görülecektir ve bu da tene özgürce uygulanma avantajı demektir. Tene yakın durmakta. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonra tene oturup sakinleşir. Kaliteli erkeksi kolonya ölçüsünde kalıcılık yapar.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder