3 Haziran 2013 Pazartesi

Chanel- Allure Femme EDT / 1996

 















Chanel- Fransız moda firmasıdır. Bugün Chanel- Allure Femme EDT isimli parfümü değerlendireceğiz. Ekşimsi, metalik, tozlu, buruk, sabunsu, pudralı, kremsi, tatlımsı, ferah, yumuşak ve sıcak esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- limon, mandalina, çarkıfelek meyvesi, şeftali, bergamot,

Orta- hanımeli, yasemin, manolya, nilüfer, frezya, portakal çiçeği, şakayık, gül,

Alt- vanilya, sandal ağacı, amber, vetiver, paçuli.

Chanel- Allure Femme EDT isimli parfümün açılışında, şipremsi tarzda meyveler ve turunçgiller var. Ekşimsi, buruk ve metalik bergamot ve limonun yanında, biraz daha kremsi yapıda şeftali ve çarkıfelek meyvesinden bahsedebiliriz. Devamında ferah yeşil kokan çiçekler sahne alıyor. Bunlar bir miktar tatlılık barındırıyor. Neroli, lotus ( nilüfer ) ve limon mine çiçeği sayılabilir. Orta bölümün diğer aroma grubu da pudralı ve sabunsu çiçeksi notalardır. Yasemin, hanımeli, manolya ve papatya olabilir. Bunlar tene yerleşme döneminde biraz baharatlı- sarı çiçek formuna çevriliyor. Son bölümde odunsu notalar ve vanilya algılanmakta. Kremsi tonlamalarla belirlenen paçuli- vanilya ikilisi ve tatlılığı daha yükselten sandal ağacı ile parfüm tenden ayrılıyor.

Chanel- Allure Femme EDT isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Çünkü, büyük oranda sahibine dönük sakin bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlamasının nedeni, orta bölümün devamındaki tozlu, buruk ve sabunsu çiçeksi notalar ve sondaki yüksek tatlılığa sahip odunsu notalar ve vanilyadır. Yalnız, kalıcılığa olumlu etki yapan unsurlar, parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Üç- dört fıs yeter. Çünkü, son bölümde tatlılık yükseldiği için yapaylığa yol açıyor. Bu da zihin ve burun algısını zorlayabilir. Buna karşın nota geçişleri başarılıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder