3 Mart 2013 Pazar

Jo Malone- Amber & Lavender Cologne / 1995

 















Jo Malone- İngiliz butik kozmetik ve parfüm markasıdır. BugünJo Malone- Amber & Lavender Cologne isimli parfümü inceleyeceğim. Çiçek, tatlı baharat, aromatik ot, odunsu notalar gibi nüanslar barındırıyor. Bence, lavanta merkezli bir amber temalı parfüm olarak değerlendirilebilir. Evet, çünkü daima ferah, yumuşak ve tatlı bir lavanta ve aromatik otlar parfümü şekillendirip, domine etmektedir. Amber notası ise, lavantanın etkisindedir. Lavantalı amber teması vardır. Bu, lavantalı- otsu bir amberdir. Jo Malone- Amber & Lavender Colgne oryantal- fujer kategorisine girebilir.

Üst notada bergamot, lavanta, nane, ortada zambak, karanfil, tarçın, altta ise mür yağı, paçuli ve amber açıklanmış. Dengeli bir tatlılık, aromatik- fresh biçimler, hızlı bir akışkanlık, notalarda uyum ve denge unsurları takdir edilir.

Jo Malone- Amber & Lavender isimli parfüm, açılışta keskin bir bergamot ve kirli ve tozlu limon- aromatik otlar hissettim. Sonrasında hemen tatlımsı ve gayet ferah bir lavanta sahne aldı. Aromatik otlar için keskin bir nane- fesleğen ve adaçayı tahminlerini yaptım. Çiçeksi rayihalar da, otsu biçimlere karışmış... Devamında aromatik tarzda tatlımsı baharatlar gelmekte. Tarçın, kakule, karanfil olarak kayda geçen yumuşak baharatlara, çiçeksi notalar da katkı sağlamakta. Portakal çiçeği olabilir... Kapanışta da yumuşak, ferah ve otsu amber notası baskın olmakla, buna odunsu notalar, yosunsu rayihalar ( meşe yosunu ) ve gene tatlımsı bir lavanta eşlik etmekte. Odunsu notalar yoğunlaşıyor ve sedir ağacı- paçuli tandanslı kuru ve tozlu etkiler yapıyor.

Tene yerleşme= Yumuşak baharatlar ve lavanta ile olmakta.

Kuruma= Amber, paçuli ve yosunlu kokular ile olmakta.

Genel karakter= Ortalardan itibaren lavanta baskın hale geliyor ve tende kuruma döneminde lavantalı- yosunlu yumuşak amber teması, parfümü domine etmekte. Kapanışa değin, bu karakteristik özellik değişmez.

Koku düzlemi= Turunçgiller- aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, yumuşak baharatlar, lavantalı amber, yosunlar ve odunsu bazlar sırasını takip ediyor. Aromalarda dengesizlik ve aşırılık yoktur. Turunçgiller ve otsu rayihalar bir katman oluştururken; yumuşak baharatlar, lavantalı amber ve odunsu bazlar da bir başka katmanı meydana getiriyor.

Derinlik ve konfor çizgisi= Lavantalı- yosunlu amber, yumuşak baharatlar ve nane aroması olarak kayda geçiyor. En fazla beğendiğimiz, hoşumuza giden ve kalitesini takdir ettiğimiz biçimler bunlardır. Ana tema olarak, lavanta ve yosunlar, amber notasının önüne geçmiştir. Lavanta ve yosunların arasına amber karıştırılmış gibidir.

Bu parfümün önemi= Lavanta, yosun, nane, fesleğen ve bergamot aromaları banyo kürü, aromatik masaj yağları ve hamam kokusu metaforlarını akla getiriyor. Bu yönüyle, zihin ve beden için dinlendirici, dengeleyici, rahatlatıcı bir etkiye sahip olabilir. Olumlu ve iyimser duygular verir.

Jo Malone- Amber & Lavender isimli parfüm, yeterli bir kalıcılık sağlıyor. Beyaz ve çabuk terleyen tende bir güne yakın kalıcılık vermekte. Tene yakın kalmayı tercih eden bir kokudur. Ancak, ilk anda fark edilirlik yüksektir. Notalar dengeli ve uyumlu olduğundan, dozaj konusunda serbestsiniz. Her mevsime, her sosyal ortama ve günün her saatine uygun bir koku karakterine sahiptir. Güvenle kullanılabilir. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmez. Herkesin beğenebileceği bir yapısı vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder