18 Temmuz 2013 Perşembe

Givenchy- Organza EDP / 1996



























Givenchy- Fransız moda markasıdır. Bu markanın bayan kokuları arasında bulunan, Givenchy- Organza isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, yumuşak, kremsi, pudralı, sıcak, tozlu ve bir miktar ferah esintiler sunuyor. Çiçeksi notalar, turunçgiller, aromatik otlar, vanilya ve amber aromaları var. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, portakal çiçeği, gardenya, muskat, yeşil notalar,

Orta- hanımeli, sümbülteber, yasemin, iris, ceviz, şakayık,

Alt- vanilya, amber, sedir ağacı, gayakum ( öd ) ağacı, odunsu notalar.

Givenchy- Organza isimli parfümün başlangıcında yeşil- bitkisel bir harman var. Yeşil karakterde turunçgiller, aromatik otlar ve yeşil kokan çiçeksi notalar iç içe geçmiş biçimde algılamakta. Bergamot, mandalina, adaçayı, kişniş, portakal çiçeği ve gardenya tahmin ediliyor. Orta bölümde önce yasemin merkezli beyaz kremsi çiçekler, sonra da sümbülteber merkezli pudralı çiçeksi notalar sahne alacaktır. Pudralı çiçeklerin arasında sıcak ve biberli baharatlar hissediyoruz. Kakule ve zencefil olabilir. Gene pudralı vanilya ve kremsi amberle sona gelinmekte.

Givenchy- Organza- açılıştaki yeşil karakterli harmanla ferah, tatlımsı ve enerjik hissiyat veriyor. Orta bölümden itibaren kremsi ve pudralı katmanlarla sıcak, tozlu ve giderek hararetli bir yapıya çevriliyor. Aroma katmanları sırasıyla tene oturuyor. Yavaş bir akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Özellikle pudralı çiçekler ve vanilya ile yapışkan olma eğilimindedir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Notalar birbiriyle uyumludur. Fakat yüksek tatlılık ve pudralılık dikkat gerektiren ayrıntılardır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için ideal bir seçim olacaktır. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılır. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün süren kuvvetli kalıcılığı var. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Sonradan sakinleşir ve tensel koku formuna dönüşür.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder